Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ
Διάλεξε το δύσκολο δρόμο του αντάρτη

Ο αντιστράτηγος ε.α. και επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, Δημήτριος Αλευρομάγειρος έστειλε στην ΚΕ του ΚΚΕ επιστολή, στην οποία, ανάμεσα στ' άλλα, σημειώνει:

«Παρακαλώ δεχτείτε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου για τη φυσική απώλεια του Ελληνα Πατριώτη Κομμουνιστή Χαρίλαου Φλωράκη.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης στο γήινο πέρασμά του απέδειξε στην πράξη ότι όταν έχεις κλείσει μέσα σου τα υψηλά πανανθρώπινα ιδανικά δε σε εμποδίζουν για την εφαρμογή τους και οι πλέον ακραίες δυσκολίες.

Ελαβε μέρος στην αντίσταση κατά του φασισμού και ναζισμού, την πιο όμορφη αντίσταση της ελευθερίας και έδωσε αθάνατα χτυπήματα Δημοκρατίας - Ελευθερίας - Αλήθειας - Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας κατά του σκοταδισμού.

Οταν μας επεβλήθη ο Εμφύλιος από τους τέως "συμμάχους" - και με δικές μας ευθύνες - διάλεξε το δύσκολο δρόμο του αντάρτη γιατί κατάλαβε ότι έπρεπε να προστατέψει το υγιές δημοκρατικό στοιχείο του Λαού μας από την τρομακτική επίθεση εξόντωσής του, από εκείνες τις δυνάμεις που δε μας "συγχώρεσαν" την εκπληκτική μας νίκη κατά του φασισμού - πρώτη στην ανθρωπότητα - το 1940-41.

Πέρα όμως και πάνω από όλα ο Χαρίλαος Φλωράκης με τις πράξεις του σε ολόκληρη τη ζωή του και την αισιόδοξη πίστη του στο σοσιαλισμό έδειξε ότι όταν πιστεύεις την Αλήθεια, που είναι συνυφασμένη με την ευτυχία των ανθρώπων και στην Ελλάδα και στον Κόσμο, τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει σ' αυτή τη σωστή κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ