Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
Κόμμα Σοσιαλιστικής Πρωτοπορίας Αλγερίας

Σαντέκ Χαντζέρ, Πρώτος Γραμματέας του ΚΣΠ Αλγερίας (ΚΚ Αλγερίας) από το 1966 μέχρι το 1990

«Οι σύντροφοί μου και εγώ από το Κόμμα Σοσιαλιστικής Πρωτοπορίας της Αλγερίας είχαμε εκτιμήσει τη συνέπεια του Χαρίλαου Φλωράκη στις αρχές του, αλλά και το ανοιχτό πνεύμα του. Μια συνέπεια που δεν αφορούσε μόνο στις μάχες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού για τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εθνικά τους συμφέροντα, αλλά αφορούσε και στη διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους εργαζομένους και τους λαούς ολόκληρου του Κόσμου.

Ολα αυτά τα νιώσαμε περισσότερο όταν υπό την καθοδήγησή του, το ΚΚ Ελλάδας βεβαίωσε, παρά τα εμπόδια και τις ποικίλες πιέσεις, την υποστήριξή του στους αγώνες των Αλγερινών κομμουνιστών, συνδικαλιστών και δημοκρατών κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου παρανομίας και καταπίεσης που μας επιβλήθηκε από το δικτατορικό σύστημα.

Σας παρακαλώ να μεταφέρετε στην οικογένειά του και στους φίλους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια και στο Κόμμα σας την ελπίδα ότι οι αρχές και προοπτικές που υπερασπίστηκε συνεχίζουν, υπό περίπλοκες συνθήκες σήμερα, να εμπνέουν τους αγώνες των Ελλήνων κομμουνιστών, των εργατών και του ελληνικού λαού για τις δίκαιες επιδιώξεις τους.

Με τους ειλικρινέστερους κομμουνιστικούς χαιρετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ