Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητούν την επίσπευση της έκδοσης Βαβύλη

Την Ελλάδα επιλέγει να δικαστεί ο Απ. Βαβύλης αντί της Ιταλίας και για το λόγο αυτό έχει ζητήσει τη συνδρομή των ελληνικών αρχών (με την επίσκεψη την περασμένη βδομάδα της μητέρας και του αδελφού του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό).

Στα πλαίσια αυτά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας έθεσε το θέμα της έκδοσης Βαβύλη σε συνάντησή του με τον Ιταλό πρέσβη στις 18 Μάη, αλλά και στο πρόσφατο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο ο Ελληνας υπουργός ζήτησε από τον ομόλογό του υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Ρομπέρτο Καστέλι, την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση Βαβύλη.

Επίσης χτες απολογήθηκε ο αρχιμανδρίτης Ι. Γιοσάκης στη β' τακτική ανακρίτρια Δ. Νίκα, η οποία ερευνά την υπόθεση με την κληρονομιά του πρώην μητροπολίτη Λήμνου που φέρεται να καταχράστηκε ο Ι. Γιοσάκης. Μαζί με τον Ι. Γιοσάκη απολογήθηκε και η συμβολαιογράφος που συνέταξε τη διαθήκη. Μετά την απολογία τους ο Ι. Γιοσάκης και η συμβολαιογράφος αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο αρχιμανδρίτης Ι. Γιοσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση των Κυθήρων.

Τέλος, επίσημη τριήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στη χώρα μας από σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Τζεμίλ Τσίτσεκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ