Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Κάλεσμα αγώνα

Με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και έχοντας στο ενεργητικό της σταθερή αγωνιστική πορεία που έφερε την εκτίμηση των Λαρισαίων, η «Δημοτική Συνεργασία» καλεί το λαρισαϊκό λαό να την υποστηρίξει για να έχει μια Δημοτική Αρχή δοκιμασμένη, σοβαρή, με αρχές, πρόγραμμα, χωρίς ομαδοποιήσεις και προσωπικές πολιτικές που βάζουν πάνω απ' όλα το ατομικό συμφέρον. Κοντά στα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών. Καλεί όλους τους Λαρισαίους, ανεξαρτήτως τι ψηφίζουν, να αγκαλιάσουν τη «Δημοτική Συνεργασία» για ένα καλύτερο αύριο της πόλης.

Αυτά τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο επικεφαλής της παράταξης, Αγ. Παπαστεργίου και οι Γ. Λαμπρούλης, Ειρήνη Κατσίγρα και Β. Ζωγράφος, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξη συνεχίζει την ανοδική πορεία της, ζητώντας την ψήφο των δημοτών για να ξαναγίνει το Δημαρχείο «σπίτι του λαού». Αυτό - επισήμαναν - ενοχλεί τους αντιπάλους της, οι οποίοι καταφεύγουν σε διασπορά φημών, που αφορούν τον επικεφαλής της παράταξης.

«Οσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κινήσεις άνευ αρχών, συμφωνίες κορυφών κ.ά., είναι έξω από τις αρχές μας», είπε ο Αγις Παπαστεργίου, δηλώνοντας ότι παραμένει επικεφαλής της παράταξης και συνέχισε: «Για το μέλλον της Λάρισας επιβάλλεται στροφή των Λαρισαίων από τις επιφανειακές και λαϊκίστικες πολιτικές, συμπεριφορές και τακτικές, απαιτείται ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών της πόλης. Να μην υποθηκευτεί το μέλλον των παιδιών μας με τις αυτοχρηματοδοτήσεις, το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας στους επιχειρηματίες που ως σκοπό έχουν το κέρδος και όχι το όφελος των δημοτών».

Χωρίς έργο

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Λάρισας, ο Αγ. Παπαστεργίου υπογράμμισε την απουσία μεγάλων έργων, τα υπέρογκα χρέη του, την αδιέξοδη πορεία συρρίκνωσης και υπερχρέωσης των Οργανισμών, τη λαϊκίστικη και υποτονική οργανωτική πρακτική της Δημοτικής Αρχής. «Οι πολιτικές που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή - σημείωσε - είναι ιδιωτικοποιήσεις - αυτοχρηματοδότηση, ενσωμάτωση στη λογική της κεντρικής εξουσίας, αύξηση φορολόγησης. Τοπική Αυτοδιοίκηση υποταγμένη στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, χωρίς όραμα, μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού, ξεπούλημα της περιουσίας του δήμου, μακριά από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος». Ανάλογη δε, πρόσθεσε, είναι και η εικόνα, δηλαδή μακριά και πέρα από τις ανάγκες του λαρισαϊκού λαού, που παρουσιάζουν οι άλλες δημοτικές κινήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Εμείς - είπε - θα αξιοποιήσουμε το βήμα της Δημοτικής Αρχής για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα, δηλαδή, της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών. Η όποια αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική θα μας βρει αντίθετους σε συμπαράταξη με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους συνταξιούχους, τους επιστήμονες, τη νεολαία, τις γυναίκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ