Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέα 48ωρη απεργία

Να βάλουν φρένο στην επίθεση, διεκδικώντας ταυτόχρονα την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καλεί τους εργαζόμενους η ΕΣΑΚ

Να κλιμακώσουν την πάλη τους σε ταξική κατεύθυνση καλούν τους τραπεζοϋπαλλήλους οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ
Να κλιμακώσουν την πάλη τους σε ταξική κατεύθυνση καλούν τους τραπεζοϋπαλλήλους οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ
Με νέα 48ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στις τράπεζες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και των τραπεζιτών που - με τις πλάτες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών - στοχεύουν στην ολοκληρωτική ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των τραπεζοϋπαλλήλων. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου δίνουν τη μάχη για την κλιμάκωση του αγώνα, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, ότι η αποτελεσματικότητά του κρίνεται από το περιεχόμενο, τους στόχους και τον τρόπο οργάνωσής του. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν τις προηγούμενες μέρες για τη συγκρότηση Απεργιακής Επιτροπής με τη συμμετοχή εργαζομένων στις τράπεζες.

Ο Γ. Ποντικός, στέλεχος της ΕΣΑΚ Εργαζομένων στις τράπεζες και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, δήλωσε σχετικά στο «Ρ»: «Ο αγώνας πρέπει να αποκτήσει άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Να προβάλλει την απαίτηση για άμεση κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν τη βάση για την ένταση της σημερινής αντιασφαλιστικής επίθεσης. Να συνδέσουμε τον αγώνα μας με γενικότερα αιτήματα που έρχονται σε σύγκρουση με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής. Να συντονίσουμε τη δράση μας με όλους τους εργαζόμενους, στην κατεύθυνση όξυνσης της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Το περιεχόμενο αυτό πρέπει να εκφραστεί και από ανάλογες μορφές αγώνα. Να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των εργαζομένων, μέσα από γενικές συνελεύσεις να δημιουργούνται απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, με στόχο να βγουν στο προσκήνιο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και όχι οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε κάμερες και τηλεοπτικά παράθυρα».

Ανερυθρίαστοι δημαγωγοί...

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ σε χτεσινή της συνέντευξη Τύπου. Ενώ είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τους τραπεζίτες μεθοδεύει το σάρωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, εφαρμόζοντας τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029 του ΠΑΣΟΚ, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν υλοποιούν τον αντιασφαλιστικό νόμο. Ο λόγος είναι ότι η πλειοψηφία όχι μόνο στηρίζει το νόμο 3029, αλλά απαιτεί και την πλήρη εφαρμογή του στον κλάδο. Στηρίζει, έτσι, ανοιχτά την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, κάτι, όμως, που προσπαθεί να κρύψει από τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ