Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα θέλουν τριψήφια

Γρηγοριάδης Κώστας

Στις 140 ανέρχονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται στο χώρο παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, εργαστηριακού - ιατρικού εξοπλισμού και αναλωσίμων και, σύμφωνα με σχετική έρευνα της «Hellastat», παρουσίασαν το 2004 αύξηση των εσόδων τους κατά 14%. Κι αν αυτό δε σας εντυπωσιάζει, τότε σημειώστε, ότι η αύξηση της κερδοφορίας τους ανήλθε στο 28,8%. Με άλλα λόγια, η αύξηση των κερδών τους ήταν περίπου 12 φορές μεγαλύτερη από τις αυξήσεις - ψίχουλα, που πήραν οι εργαζόμενοι φέτος και περίπου 9 φορές μεγαλύτερη του επίσημου πληθωρισμού. Κι αν νομίζετε ότι τα προηγούμενα χρόνια κέρδιζαν πολύ λιγότερα και, τέλος πάντων, τους πήγε καλά το 2004, πάλι κάνετε λάθος. Στην τετραετία 2001 έως 2004 είχαν μέσο ρυθμό αύξησης των κερδών, που έφτασε στο 39,5%!

Και, βέβαια, μάλλον, είναι περιττό να σημειώσουμε, ότι οι προκλητικότατες αυτές ετήσιες και αλλεπάλληλες αυξήσεις των κερδών δεν προήλθαν από... τα λαχεία ή το Λότο, αλλά από τις τσέπες των εργαζομένων, είτε οι τελευταίοι πλήρωσαν άμεσα είτε έμμεσα μέσω των ασφαλιστικών τους Ταμείων.

Κατά τ' άλλα, προχτές, ο πρόεδρος του ΣΕΒ απένειμε εύσημα στην κυβέρνηση για τα αντεργατικά μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε και ζήτησε ακόμη περισσότερα, ώστε να προωθηθεί περισσότερο αποτελεσματικά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Προφανώς, οι άνθρωποι θέλουν τριψήφια ποσοστά αύξησης κερδών. Τα διψήφια δεν τους φτάνουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ