Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δική σας υπόθεση η απεργία

Την ανάγκη η ενότητα των εργαζομένων να αναδεικνύει τις αιτίες και να συγκρούεται με τους υπαίτιους της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι να εκτονώνει και να αμβλύνει τις αντιδράσεις τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (ΕΚΑ), εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η κλιμάκωση της ολομέτωπης επίθεσης από την κυβέρνηση - η οποία επιδιώκει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Εαρινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ -, επικυρώνονται στο Ασφαλιστικό, τον εργάσιμο χρόνο, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες να κάνουν δικιά τους υπόθεση τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, με μείωση των ορίων ηλικίας και αύξηση των συντάξεων, ενιαίο Ταμείο κύριας και ενιαίο Ταμείο επικουρικής ασφάλισης για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ