Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ
Λαϊκή συσπείρωση ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Σε συγκέντρωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ στο Βόλο μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Ο Γ. Μαρίνος
Ο Γ. Μαρίνος
«Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων. Οσο περισσότερη δύναμη έχουν αυτά τα κόμματα τόσο σκληρότερα θα βασανίζουν τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία μας. Το ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε εργάτη και εργάτρια, αυτοαπασχολούμενο, μικρομεσαίο αγρότη, ανεξάρτητα αν ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο που βγάζει το μεροκάματο με το μόχθο του και τον καλεί να κρίνει τις εξελίξεις με βάση την κοινωνική του θέση, το ταξικό του συμφέρον να απομακρυνθεί από αυτά τα κόμματα και να συμβάλει στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Να δώσει τη μάχη της αλλαγής των συσχετισμών τώρα, στην καθημερινή δράση, αλλά και στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Αυτό το κάλεσμα μετέφερε χτες στους εργαζόμενους και το λαό της Μαγνησίας ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος στο πλαίσιο της πλατιάς πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ. Βιομηχανικοί εργάτες, εμποροϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και άλλοι άνθρωποι του μόχθου και της δουλιάς του Νομού Μαγνησίας έστειλαν μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, κατ' επιταγήν της ΕΕ του μεγάλου κεφαλαίου. Στη συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου, παραβρέθηκαν ακόμα πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων της Μαγνησίας.

Δυναμώνει η επίθεση

«Η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου δυναμώνει» επισήμανε το στέλεχος του ΚΚΕ. «Βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, επιτίθενται για να επιβάλουν ακόμα πιο αντιδραστικές αντεργατικές αλλαγές. Στόχο έχουν να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, να ισχυροποιηθεί η θέση της, να υπηρετηθούν ανάγκες του καπιταλιστικού συστήματος, που στηρίζεται στην εξουσία και την κυριαρχία των μονοπωλίων, στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η επίθεση αφορά όλους τους τομείς. Αφορά την οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τα δημοκρατικά δικαιώματα».

«Από αυτήν την κατάσταση βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα» τόνισε ο Γ. Μαρίνος. «Ο καπιταλισμός, το εκμεταλλευτικό σύστημα γίνεται πιο βάρβαρο, πιο επιθετικό. Δε γιατρεύεται. Οι ισχυρισμοί που λένε ότι μπορεί να εξανθρωπιστεί είναι απάτη σε βάρος των λαών. Ο νόμος του μεγαλύτερου, του μέγιστου κέρδους των καπιταλιστών σημαδεύει κάθε δραστηριότητα, κάθε τομέα. Οσο αυξάνονται τα κέρδη της πλουτοκρατίας χειροτερεύει και θα χειροτερεύει η κατάσταση των εργαζομένων. Είναι μύθος ότι με τις επενδύσεις, με την ανάπτυξη που στηρίζεται στο κέρδος, θα λυθούν τα προβλήματα. Η ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων είναι μεγάλη, ο πλούτος που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι τεράστιος, αλλά πήγε, πηγαίνει και θα πηγαίνει σε λίγα χέρια όσο την εξουσία και τα μέσα παραγωγής θα τα κρατούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου».

Ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του κεφαλαίου και της κυβέρνησης να διασπάσει την εργατική τάξη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ επαναλαμβάνει τη θεωρία του ΠΑΣΟΚ για τα "ρετιρέ". Επιδιώκει να παρεμποδίσει την κοινή δράση, να διασπάσει τους εργαζόμενους για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να προκαλέσει χάσμα στις σχέσεις τους. Ενοχοποιεί τα δικαιώματα με σκοπό να κατεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο για όλους τους εργαζόμενους. Ολα για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, αυτό υπηρετεί η διασπαστική επίθεση. Αυτό υπηρετεί το κυβερνητικό σύνθημα περί "σύγκλισης δικαιωμάτων". Σύγκλιση στη φτώχεια, στην ανέχεια. Το παιχνίδι αυτό πρέπει να αποκαλυφθεί, να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά.

Κανένας εργαζόμενος δεν είχε, δεν έχει και δε θα έχει όφελος από την κατάργηση των δικαιωμάτων του άλλου εργαζόμενου. Το όφελος είναι μόνο για την πλουτοκρατία. Σε κάθε αγώνα συκοφαντούν τους εργαζόμενους και καταφεύγουν στην καταστολή, ανεξάρτητα αν ο αγώνας γίνεται στον ιδιωτικό, το δημόσιο τομέα, στις πρώην ΔΕΚΟ».

Τέρμα στις αυταπάτες

«Η ζωή απέδειξε - τόνισε το στέλεχος του ΚΚΕ - ότι οι αυταπάτες, ο φαύλος κύκλος των ψεύτικων προσδοκιών, ο εγκλωβισμός στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δουλεύουν σε βάρος των λαϊκών δυνάμεων. Η κατάσταση που ζούμε και η επίθεση που έρχεται πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναμονή. Τώρα χρειάζεται δράση μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με το ΠΑΜΕ. Η πάλη των εργαζομένων θα δυναμώνει, θα γίνεται αποτελεσματική με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, με την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, τη μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων στις γραμμές του, την οργάνωση των εργαζομένων στους κλάδους, στους τόπους δουλιάς, στα συνδικάτα».

Ο Γ. Μαρίνος, παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, σημείωσε: «Θέλουμε ένα γερό εργαλείο, μια ισχυρή λαϊκή συσπείρωση, μια λαϊκή συμμαχία που θα συγκεντρώνει και θα κινητοποιεί στις γραμμές της την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους, τα κινήματα της νεολαίας, των γυναικών, αλλά και πολιτικές δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να παλέψουν ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Μόνο μέσα στο δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Μέσα στη δράση, μαζί με το ΚΚΕ θα απελευθερωθούν λαϊκές δυνάμεις, θα ζωντανέψει, θα δυναμώσει το λαϊκό κίνημα».

«Τώρα, αυτές τις μέρες να ξεχυθούμε στους χώρους δουλιάς, στους τόπους κατοικίας, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να οργανώσουμε τον αγώνα», κατέληξε ο Γ. Μαρίνος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, να στηρίξει το ΚΚΕ (2014-02-12 00:00:00.0)
Πάρτε τώρα αποφάσεις και δώστε τη μάχη με το ΚΚΕ (2009-09-26 00:00:00.0)
Παραπλανητικές και υποκριτικές διακηρύξεις (2008-09-16 00:00:00.0)
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής (2007-03-17 00:00:00.0)
Εργάτες και υπάλληλοι μακριά από τα κόμματα της πλουτοκρατίας (2005-06-24 00:00:00.0)
Να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο νομό (1996-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ