Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... περήφανα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ αρέσει να μας δουλεύουν εκεί στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο υφυπουργός Γ. Παπαθανασίου βγήκε και δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός, ότι οι παραγγελίες του Ελληνικού Στρατού εκτελούνται από ελληνικές κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις, δείγμα του πόσο η επίσημη πολιτεία σκέφτεται και στηρίζει τον κλάδο.

Σαφής κοροϊδία - λέμε εμείς - για έναν πολύπαθο κλάδο εργαζομένων, όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, με τους εργαζόμενους να μένουν στο δρόμο χωρίς στοιχειώδη προστασία, ενώ οι επιδοτήσεις προκειμένου, οι επιχειρήσεις να μεταναστεύουν αλλού, δίνουν και παίρνουν.

Για να μη θυμηθούμε δηλαδή και την ιστορία του κλάδου τα τελευταία 30 χρόνια, όπου το ίδιο στην ουσία παραμύθι επαναλαμβάνεται: Βιομήχανοι που επιδοτούνται πλουσιοπάροχα για να κλείσουν στη συνέχεια τις εταιρίες, ή ακόμη και εταιρίες που αγοράστηκαν από το κράτος για να «εξυγιανθούν» - δηλαδή, να φορτωθούν τα χρέη των πρώην ιδιοκτητών τους στον κρατικό προϋπολογισμό και, επομένως, στο λαό - και να παραδοθούν στη συνέχεια σε άλλους «φερέλπιδες» αετονύχηδες.

Θα συμβουλεύαμε τους κυβερνώντες, ότι η σιωπή είναι προτιμότερη στη συγκεκριμένη περίπτωση...

ΣΙΓΟΥΡΑ κάτι δεν πάει καλά με την Επερώτηση για την Υγεία που κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων αναρωτιέται και αγωνιά για το αν και πότε «θα καταργηθούν τα απογευματινά ιατρεία» σημειώνοντας, ότι «ο κόσμος περιμένει»!

Οχι πώς δεν είναι ενδιαφέρον το ερώτημα, πλην όμως τον εν λόγω θεσμό (που είναι φυσικά σε βάρος των ασφαλισμένων, αφού πληρώνουν από την τσέπη τους) τον έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με ένα νομοσχέδιο που είχε προκαλέσει την αγανάκτηση του κόσμου.

Να υποθέσουμε ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ αγχώνεται για το αν θα καταργηθεί ο νόμος του; Επαψε, να περηφανεύεται για το θεσμό των «απογευματινών ιατρείων», όπως έκανε όταν ήταν κυβέρνηση;


Γρηγοριάδης Κώστας

Ή, μήπως, «ανακάλυψε», ότι τα «απογευματινά ιατρεία» - εκτός των άλλων - προωθούν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και τη μεταφορά του κόστους στις τσέπες των εργαζομένων και θέλει να υποδηλώσει την υποτιθέμενη αντίθεσή του στην πολιτική αυτή..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ