Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σημαντικές οι εμπειρίες από τη δράση των ΚΝίτικων Οργανώσεων

Η Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ ενόψει των βουλευτικών εκλογών, αλλά και του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος, αποτελεί έναν από τους κυριότερους στόχους πάλης αυτό το διάστημα για την ΚΝΕ.

Μεταφέροντας την εμπειρία από τη δράση του Τομέα ΤΕΙ Πειραιά - ΣΕΛΕΤΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, η γραμματέας του, Αθηνά Μουζάκη, θα σημειώσει: «Η Οικονομική Εξόρμηση για την ενίσχυση του Κόμματός μας και των Μέσων Ενημέρωσης που διαθέτει γίνεται σε μια περίοδο που στη νεολαία υπάρχουν έντονες πολιτικές διεργασίες. Η κατάσταση στο χώρο της παιδείας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συζήτηση με τους σπουδαστές, όπου και αναδεικνύεται έντονα η ανάγκη στήριξης του Κόμματος. Η απήχηση των θέσεών του στα ΤΕΙ και τη ΣΕΛΕΤΕ έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι της σπουδάζουσας νεολαίας να συζητά και να τοποθετείται θετικά απέναντι στο Κόμμα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι σήμερα οι σπουδαστές στηρίζουν το Κόμμα από το υστέρημά τους».

Σε ό,τι αφορά στους στόχους από δω και πέρα υπογραμμίζει: «Το επόμενο διάστημα ο στόχος είναι να γίνουνε εξορμήσεις και έξω από το χώρο των ΤΕΙ και άλλες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, όμως, να μη σταματήσουμε ούτε λεπτό να μιλάμε με τους σπουδαστές γιατί το σημερινό αποτέλεσμά μας ήταν απόρροια μιας δουλιάς που είχε προηγηθεί και έχει να κάνει με την κουβέντα που ανέκαθεν ανοίγαμε, την πολιτική συζήτηση στο χώρο δράσης μας για όλα τα ζητήματα, ξεκινώντας βέβαια από το θέμα της παιδείας, που αφορά άμεσα τους σπουδαστές».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της νεοσύστατης Τομεακής Οργάνωσης του 5ου - 6ου Διαμερίσματος, Γ. Μπίθας, αποδίδει το καλό αποτέλεσμα ως τα σήμερα στον πολύ καλό σχεδιασμό και την εντατική δουλιά των μελών, καθώς και στην αποδοχή των θέσεων της ΚΝΕ από τη νεολαία .

«Κάναμε πλατύ άνοιγμα», τονίζει «και τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά. Φάνηκε και αυτή τη φορά ότι η νεολαία μάς εμπιστεύεται, αποδέχεται τις θέσεις μας, βλέπει πολύ θετικά την ΚΝΕ. Βέβαια, υπήρχε αισιοδοξία από την αρχή. Κι αυτό γιατί από την καθημερινή μας επαφή με τον κόσμο, αυτός μας δίνει να καταλάβουμε ότι εκτιμά το γεγονός πως βρισκόμαστε πάντα δίπλα του στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματά του. Η νεολαία μάς γνωρίζει γιατί βρεθήκαμε μαζί της στις πρώτες γραμμές του αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην ίδια τη ζωή. Βρεθήκαμε μαζί στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που έντονα αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Δεν εμφανιστήκαμε από το πουθενά, τους μιλήσαμε ξανά για πολιτική και τώρα με μεγαλύτερη εξοικείωση μάς ακούν να μιλάμε και για την πρόταση του Κόμματός μας για τις εκλογές. Επειτα η νεολαία από τη φύση της είναι ανυπότακτη, ασυμβίβαστη και αυτά τα χαρακτηριστικά αναγνωρίζει στην ΚΝΕ, αναγνωρίζει την πρωτοπορία της, τη νιώθει κοντά της και συνειδητά συνεισφέρει το πεντακοσάρικο ή το χιλιάρικο».

Καταλήγοντας τονίζει: «Η στάση αυτή του κόσμου και κυρίως της νεολαίας μάς οπλίζει με θάρρος και αισιοδοξία. Υπάρχουν στιγμές που κι εμείς ξαφνιαζόμαστε από την προθυμία να συνεισφέρουν στον αγώνα της Οργάνωσής μας, είτε αυτός είναι οικονομικός είτε οτιδήποτε άλλο. Πραγματικά εξαρτάται από μας και μόνο αν θα ξεπεράσουμε όλους μας τους στόχους, που δεν είναι βέβαια μόνο οικονομικοί, το να καλύψουμε και να υπερκαλύψουμε το πλάνο μας. Είναι και πολιτικοί, έχουν να κάνουν και με το πλάνο στρατολογίας κ.ά. Αν κάνουμε ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα, δε θα απογοητευτούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ