Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στις 20 Γενάρη ο νέος αντιιμπεριαλιστικός «γύρος»

Τη συνέχεια και κλιμάκωση αποφάσισαν οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς στην παμπελοποννησιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Πάτρα. Εγινε εκτίμηση των μέχρι τώρα πετυχημένων κινητοποιήσεων και προγραμματίστηκε ο νέος κύκλος. Ολοι οι αντιπρόσωποι από τους νομούς της Πελοποννήσου, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς τόνισαν τη διάθεση που υπάρχει στο λαό της περιοχής και τη νεολαία να αγωνιστεί για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά.

Αποφασίστηκε την Πέμπτη 20 Γενάρη να πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών συγκεντρώσεις και πορείες με θέμα «Ο νέος αιώνας εποχή του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος. Μπορούμε να διώξουμε τις βάσεις και τα πυρηνικά». Επίσης, στο επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης, με αποκορύφωμα τη νέα περικύκλωση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης μεταξύ άλλων τονίζουν:

«Πρόσφατα έγιναν γνωστά σε διάστημα μόνο δύο μηνών η ενεργοποίηση του συναγερμού λόγω ζημιάς στο σύστημα ελέγχου των πυρηνικών, καθώς επίσης η πτώση του πολεμικού αεροσκάφους πολύ κοντά στο χώρο φύλαξης των πυρηνικών βομβών. Αυτά τα δύο περιστατικά δείχνουν πόσο κοντά είμαστε στον πυρηνικό όλεθρο.

Η αμερικανοΝΑΤΟική βάση του Αραξου και τα πυρηνικά εντάσσονται στο νέο πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ. Τα υπέγραψε και συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση, η οποία μετατρέπει τη χώρα μας σε προτεκτοράτο.

Στο Ελσίνκι, η ΕΕ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΝΑΤΟικής Συνόδου Κορυφής (Απρίλης '99) και το "πλαίσιο αρχών" του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Ιούνης '99), αποφάσισε τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής μισθοφορικής Δύναμης Ταχείας Επέμβασης με βρώμικες επιχειρήσεις εκεί που δε θα φθάνει το ΝΑΤΟ.

Γι' αυτό καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων, τον κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να πάρουν θέση. Να παλέψουμε να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ