Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Κατήχηση στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής

Στήριξη στην κυβερνητική πολιτική παρείχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι «πάει όλους τους νέους» πλην αυτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Από το μικρόφωνο του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας - σε εκπομπή του οποίου συμμετέχει μία φορά το μήνα - έθιξε το ζήτημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μαθητών, λέγοντας: «πρέπει εμείς οι μεγαλύτεροι να αναμετρήσουμε τις ευθύνες μας» και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις για το ποιους εννοεί, διευκρίνισε, υιοθετώντας στην ουσία την κυβερνητική «καραμέλα» περί υποκινούμενων: «Μήπως θέλουμε να ποδηγετούμε τα παιδιά μας; Μήπως επιδιώκουμε για τους δικούς μας σκοπούς να τα χειραγωγούμε και να εκμεταλλευόμαστε τον αυθορμητισμό τους;».

Δε σταμάτησε όμως εκεί, έφτασε στο σημείο ο ηγήτορας της εκκλησίας, αποδεικνύοντας το πόσο δημοκρατικά και αμερόληπτα σκέφτεται, να ισχυριστεί ότι τα παιδιά υφίστανται πνευματική αποπλάνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει μόνο σεξουαλική αποπλάνηση, αλλά και πνευματική, στην οποία μάλιστα δεν αποδίδονται και ποινικές ευθύνες!

Οσο για την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προφανώς τον βρίσκει σύμφωνο, αφού δήλωσε ότι «τα καλά κόποις κτώνται» και ότι τα παιδιά τελειώνοντας το σχολείο πρέπει να έχουν ίσα προσόντα με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Βέβαια για το «φόβο των Ιουδαίων», εξέφρασε, σαν καλός διπλωμάτης, τη στενοχώρια του για την ταλαιπωρία των παιδιών και των γονιών τους, με τα προγράμματα των σχολείων και με τα φροντιστήρια...

Καταλήγοντας κάλεσε άπαντες να επανέλθουν στην τάξη, δηλώνοντας: «να πάρουν όλοι μιαν ανάσα, να συμφωνήσουν όλοι σε μία γραμμή και να μεταδώσουν πνεύμα ενδιαφέροντος στα παιδιά, νιώθοντας την ανάγκη να τα βοηθήσουν και όχι να τους επιβληθούν»!

Ομως, ο κ. Χριστόδουλος κατά την προσφιλή του συνήθεια ασχολήθηκε και με τις πολιτικές εξελίξεις, στηρίζοντας κι εδώ την κυβερνητική πολιτική. Για το Κυπριακό υποστήριξε πως αν το θελήσουν οι μεγάλοι της γης, θα έρθει στο νησί η δικαιοσύνη! Απαλλάσσοντας από ευθύνες την κυβέρνηση, που με την πολιτική της οδηγεί στην ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού, την οποία κατά τ' άλλα ο Αρχιεπίσκοπος απεύχεται. Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι, δήλωσε κομψά πως «τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως τα θέλησε η χώρα» και ότι το «μέλλον θα δείξει αν οι εξελίξεις αυτές θα δικαιώσουν τις προσδοκίες μας». Αν κατανοούμε καλά αυτή τη δήλωση, μάλλον για τον Αρχιεπίσκοπο τα αποτελέσματα της Συνόδου, ήταν θετικότατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ