Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επείγουσες... καθυστερήσεις!

Πέρασαν δεκαπέντε ολόκληροι μήνες από το τραγικό δυστύχημα του φονικού πετάλου του Μαλιακού, το Σεπτέμβρη του 2004, στο οποίο βρήκαν το θάνατο επτά παιδιά που πήγαιναν να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς.

Ασφαλώς, πολύ λίγοι θα θυμάστε ότι τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι και τα έργα για τη μετατροπή του δρόμου σε κανονικό αυτοκινητόδρομο θα ξεκινήσουν, αλλά και επείγοντα έργα βραχυχρόνιων παρεμβάσεων θα γίνουν, προκειμένου να αυξηθεί η οδική ασφάλεια.

Ε, λοιπόν, από τα «επείγοντα» εκείνα έργα το μόνο που έγινε σχεδόν αμέσως ήταν η τοποθέτηση 10 καμερών! Για κάποιες άλλες από τις «βραχυχρόνιες» παρεμβάσεις - και πολύ πιο ουσιαστικές, όπως τοποθέτηση πινακίδων και αντιολισθηρού τάπητα, αναδιαγραμμίσεις κλπ., συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ - ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, μόλις προχτές ανακοίνωσε ότι θα γίνουν. Αλλά κι αυτές υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2006, αφού ο διαγωνισμός θα γίνει στις 30 Γενάρη 2006 και οι εργασίες θα διαρκέσουν 180 μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Υστερα αναρωτιέται κανείς γιατί θρηνούμε κάθε χρόνο τόσα θύματα στην άσφαλτο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ