Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... Και ευρω-δημαγωγίες

Αρκετές φορές ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, έχει εκφράσει δημοσίως τον -όπως τον αποκαλεί ο ίδιος - ευρωσκεπτικισμό του. Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ισχυρίζεται ότι «εγώ πιστεύω στην Ευρώπη των Λαών και όχι στην Ευρώπη των Τραπεζών», ενώ, το περασμένο Σάββατο, μιλώντας στο αναφερόμενο σε προηγούμενο σχόλιο Συνέδριο, δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι, εν αντιθέσει με τις διεθνείς τάσεις, να μην περιορίσουμε την παρεχόμενη από την πολιτεία υγειονομική περίθαλψη. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε κόντρα στο ρεύμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Και στο ερώτημα - που ο ίδιος έθεσε - πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτή η πολιτική ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Ελέγχοντας το κόστος του συστήματος Υγείας, εξορθολογίζοντας τις δαπάνες του, περιορίζοντας έως του μηδενός τις διαρροές του. Και τα ποσά που θα εξοικονομηθούν σας διαβεβαιώ ότι είναι τεράστια». Με άλλα λόγια, θα βαδίσει στην πεπατημένη των κοινωνικών περικοπών. Για να μην αναφέρουμε την εντεινόμενη συνεχώς εμπορευματοποίηση της Υγείας και τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος.

Οπως καταλαβαίνετε, μπορεί ο κ. υπουργός, στα λόγια, να πιστεύει στην «Ευρώπη των Λαών», αλλά στην πράξη πορεύεται με αυτή των τραπεζών και των πολυεθνικών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ