Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επενδύει στη δικομματική «κοκορομαχία»

Στο παιχνίδι του εντυπωσιασμού και της δικομματικής «κοκορομαχίας» συνεχίζει να «δίνει τα ρέστα του» το ΠΑΣΟΚ, καθώς χωρίς να ακουμπάει την ουσία των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής, εξαντλεί την πολεμική του στην προσπάθεια υποτίμησης της φερόμενης από την κυβέρνηση «επιτυχίας» σχετικά με τις επιδοτήσεις.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Ν. Αθανασάκης ουσιαστικά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε μάχη στις Βρυξέλλες και ότι «πήρε ό,τι της έδωσαν», αντιπαραβάλλοντας την Πορτογαλία η οποία πήρε περισσότερες επιδοτήσεις. Οπως είπε χαρακτηριστικά «ήταν μια μάχη που δε δόθηκε». Η κριτική του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε από τον υπουργό Επικρατείας ως «μια ακόμα επίδειξη κομματικής μικροψυχίας».

Το παραμύθι της «ανανέωσης» των προσώπων του ΠΑΣΟΚ που θα συγκαλύψουν στα μάτια του λαού τη διατήρηση της ίδιας αντιλαϊκής πορείας πλεύσης του κόμματος, επανέφερε ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού έκανε την εθιμοτυπική του κριτική προς την κυβέρνηση της ΝΔ, εντόπισε τη διαφορά του προϋπολογισμού της ΝΔ από εκείνον που θα πρότεινε το ΠΑΣΟΚ στην απογραφή. Σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό του κόμματός του ερμήνευσε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ως κλείσιμο της ψαλίδας με τη ΝΔ. Σημείωσε ότι η ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι όλοι οι βουλευτές υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Και σε μια «επίδειξη δύναμης» τόνισε ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές φωνές στο ΠΑΣΟΚ αλλά «τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρόεδρος».

Ως προς την αιτία που το ΠΑΣΟΚ έχασε την εκλογική μάχη του 2004, ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να διώξει τις ευθύνες από το πρόσωπό του, απέκρουσε τον ισχυρισμό του Κ. Σημίτη στο βιβλίο του, ότι «οι εκλογές χάθηκαν την προεκλογική περίοδο», επισημαίνοντας ότι «εγώ δεν παρέλαβα μια κυβέρνηση, παρέλαβα ένα κόμμα. Αν είχα παραλάβει μια κυβέρνηση, θα είχα περισσότερες δυνατότητες πρακτικά».

Αίσθηση πάντως προκαλεί η δήλωσή του ότι «οι δημοτικές εκλογές έχουν και το πολιτικό τους μήνυμα» αλλά «δεν αποτελούν πρόκριμα» για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς μπορεί να ερμηνευτεί ως παραδοχή βέβαιης ήττας του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες τοπικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ