Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ανήσυχα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΡΘΑΝ οι γιορτές, αλλά οι κυβερνώντες μάλλον δεν προτίθενται να καθίσουν ήσυχοι και να ...χαλαρώσουν. Τουναντίον, τους βρίσκουμε ιδιαιτέρως δραστήριους και, κυρίως, όσους στρογγυλοκάθονται στα λεγόμενα «παραγωγικά» υπουργεία.

Ο Δημήτρης Σιούφας χτες ομολόγησε αυτό που όλοι γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό: Την επιδίωξη, δηλαδή, της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία στα εμπορικά καταστήματα (και γιατί όχι, στη συνέχεια παντού...).

Βέβαια, το παρουσίασε πονηρά, λέγοντας ότι θα μπορούσαν τα καταστήματα να λειτουργούν δυο - τρεις Κυριακές πριν από κάθε μεγάλη γιορτή και, βέβαια, στον καιρό των εκπτώσεων. Προφανώς, υπολογίζει ότι στην Ελλάδα είναι ...πλουσιότατο το ορθόδοξο εορτολόγιο.

Οπως και να έχει πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης φρόντισε από τώρα να ...διαψεύσει τα «καλή χρονιά» και «ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος», που θα ανταλλάξουμε σε λίγες μέρες. Με τέτοιες κυβερνητικές προθέσεις, δύσκολο να «πιάσουν» οι ευχές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, χτες, ο Γιώργος Αλογοσκούφης φρόντισε να διαφημίσει όσο μπορούσε τον προϋπολογισμό του (ανεξαρτήτως αν όλοι προβλέπουν πως είναι εξαιρετικά απίθανο να εφαρμοστεί χωρίς ...να χειροτερέψει).

Το μόνο καινούριο στοιχείο, όμως, που μπόρεσε να παρουσιάσει (εκτός, φυσικά, από τη γνωστή λιτότητα σε κάθε είδους δαπάνες που αφορούν τον κοσμάκη) είναι οι θριαμβολογίες για τα ευρωκονδύλια. Βρήκαν έναν ακόμη λόγο να μας κοροϊδεύουν.

Βλέπετε, και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης έμαθε - λόγω των δηλώσεων του πρωθυπουργού και της σχετικής προβολής του θέματος - πόσα χρήματα θα δώσει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αυτό που δεν έμαθε (και, φυσικά, πολλοί φροντίζουν να μην το μάθει) είναι πόσα συνεισέφερε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω της φορολογίας και τόσων άλλων τρόπων, που έχουν για να «μας τα παίρνουν» οι ...«εταίροι μας».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Επίσης, δε θα μάθει ποιοι πρόκειται να ωφεληθούν από τα ευρωενωσιακά κονδύλια, για τα οποία πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες. Μπορεί, βέβαια, να κρίνει απ' όλα όσα έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ