Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΛΟΠ
Φιλικά προς τις «μεταρρυθμίσεις»

«Φιλική» και υποστηρικτική προς τις «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η κυβέρνηση από κοινού με το ΠΑΣΟΚ είναι η δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Πρόκειται για ακόμα μία δημοσκόπηση που εντάσσεται στην καμπάνια υποστήριξης των «μεταρρυθμίσεων», αποσκοπώντας στην κατασκευή ενός πλειοψηφικού ρεύματος υπέρ... των αντιλαϊκών πολιτικών. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η απάντηση που δίνει η πλειοψηφία (58,9%) στο ερώτημα αν είναι στη σωστή κατεύθυνση η διάταξη του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ που ορίζει ότι «οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα εργάζονται με τους όρους που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα», παρουσιάζεται ως γενικότερη υποστήριξη στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 2,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, το ΠΑΣΟΚ 28,4%, το ΚΚΕ 6,1%, ο ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΝ 2,6%, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό της «αδιευκρίνιστης ψήφου» (18,5%) και αυτών που δηλώνουν άκυρο - λευκό (8,1%).

Αλλο εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι η «ανανέωση» του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει πείσει την «κοινή γνώμη». Το 66,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι μέχρι σήμερα προσπάθειες του νέου αρχηγού για ανανέωση του κόμματος δεν έχουν πείσει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αλλάξει και μπορεί να αποτελέσει μία υπεύθυνη κυβέρνηση για τη χώρα. Η έρευνα είναι τηλεφωνική και διεξήχθη από 15 έως 17 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ