Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δράση για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Το θέμα δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, αλλά τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει τι θέλει, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Το κατάπτυστο περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου, που προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και τις αντιλαϊκές επιδιώξεις και στόχους των εμπνευστών του, κατάγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Πρόκειται για μια νεοφασιστική στροφή - τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα - και, ταυτόχρονα, απόδειξη, ότι στην Ευρώπη και παγκόσμια θα παρθούν νέα σκληρά μέτρα κατά των λαών. Σημαίνει κήρυξη πολέμου και διώξεων, στην αρχική φάση κατά των Κομμουνιστικών Κομμάτων που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι. Δε θα σταματήσει εκεί, όμως, όπως έχει δείξει η Ιστορία. Θα σημάνει, επίσης, την επιχείρηση ανοιχτής ποινικοποίησης της λαϊκής αγωνιστικής δράσης στο εσωτερικό των χωρών. Θα διώκεται όποιος είναι κομμουνιστής, προοδευτικός, πατριώτης, δημοκρατικός.

«Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν και το παρόν μας», υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα και διαβεβαίωσε, ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή τη δράση του. Κάλεσε, επίσης, τα πολιτικά κόμματα της χώρας, αλλά και τους μαζικούς φορείς και τις κοινωνικές οργανώσεις, να τοποθετηθούν στην επιχειρούμενη αντικομμουνιστική και αντιδημοκρατική σταυροφορία.


ΣΕΛ.  9   -   12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ