Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
Απολογούνται και αφήνονται ελεύθεροι

Με χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χτες ελεύθερη η πρώην πρωτοδίκης Ασπασία Μπαστά, μετά την απολογία της στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Η Μπαστά κατηγορείται για εμπλοκή στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα» και ειδικότερα επειδή φέρεται να έχει καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη 3.000 ευρώ, ενώ σε συνεννόηση με την πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία είχαν αντικαταστήσει άλλους δικαστές σε υπόθεση του Γιοσάκη με τον καθηγητή θεολογίας Ξενοφώντα Παπαχαραλάμπους.

Ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ και παρουσίαση μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα αφέθηκε ο επιχειρηματίας Σωτήρης Κρητικός, σε σκάφος του οποίου είχαν κάνει διακοπές από κοινού οι πρώην δικαστές Ευάγγελος Καλούσης και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, ενώ ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Τετάρτη. Ως αργά συνεχιζόταν η απολογία του δικηγόρου Γιώργου Νικολακόπουλου.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Απόστολος Ανδρεουλάκος, κατέθεσε χτες αγωγή για δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που τον φέρει εμπλεκόμενο στο παραδικαστικό κύκλωμα, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω δημοσίευμα «Ακρως συκοφαντικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ