Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φουντώνει η ανασχηματισμολογία

Εν αναμονή του ...επικείμενου ανασχηματισμού βρίσκονται άπαντες στην κυβέρνηση, καθώς η σχετική φημολογία κυριαρχεί στα υπουργικά γραφεία, ασκώντας, ταυτόχρονα, και μια πίεση στον Κ. Καραμανλή να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Τα σενάρια που ακούγονται, τόσο για το χρόνο πραγματοποίησης του ανασχηματισμού, όσο και για τη μορφή του (σαρωτικός ή διορθωτικός) είναι ποικίλα, ανάλογα από τους ποιους εκπορεύονται. Το σίγουρο είναι ότι θα αξιοποιηθεί, για να καλλιεργηθεί η γνωστή εικόνα περί «νέου ξεκινήματος», «ανανέωσης» και άλλα παρόμοια.

Οι αμέσως επόμενες μέρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού την ερχόμενη Πέμπτη είναι «ύποπτες» για την πραγματοποίηση του ανασχηματισμού, ενώ άλλα σενάρια τον τοποθετούν μετά την Πρωτοχρονιά ή αργότερα το Μάρτη, με τη συμπλήρωση των δύο χρόνων γαλάζιας διακυβέρνησης. Φλεβάρη ή Μάρτη «βλέπει» ανασχηματισμό ο Μ. Εβερτ, όπως είπε στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε «ψύχραιμος» απέναντι στα σενάρια, παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του. Πάντως, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν τίθεται θέμα μετακίνησης του Γ. Αλογοσκούφη από το υπουργείο Οικονομίας, καθιστώντας σαφή την υποστήριξη του πρωθυπουργού στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική. «Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη σκέψη για τον συγκεκριμένο υπουργό να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, υποστηρίζοντας έμμεσα ότι ο Γ. Αλογοσκούφης είναι «αμετακίνητος» από το υπουργείο Οικονομίας.

Μιλώντας για το Δ` ΚΠΣ, είπε ότι «και αυτό το ΚΠΣ θα το διαχειριστεί ο κ. Αλογοσκούφης». Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι δεν είναι βέβαιος πως θα τα διαχειριστεί ο ίδιος, ενώ ο κ. Σιούφας σχολίασε ότι έως τις εκλογές του 2008 η οικονομική πολιτική θα ασκείται υπό την καθοδήγηση του Γ. Αλογοσκούφη. Μετά τις εκλογές, πρόσθεσε, «ο πρωθυπουργός θα ξαναδεί τα πράγματα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης δήλωσε ότι κανείς δε γνωρίζει πότε θα γίνει ανασχηματισμός, καθώς, όπως είπε, είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρωθυπουργού. Αναρωτήθηκε, πάντως, με νόημα αν μπορεί να περιμένει η Ντόρα μέχρι το Πάσχα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη για το Δ΄ ΚΠΣ (2006-04-18 00:00:00.0)
Δεν έγιναν παρεμβάσεις (2005-12-06 00:00:00.0)
Επιθετική πολιτική σε συναινετικό κλίμα (2004-12-15 00:00:00.0)
Μπράβο από τον Μόντι (2004-06-30 00:00:00.0)
«Ετοιμότητα» για στήριξη της κυβέρνησης (2001-07-18 00:00:00.0)
Ως συνήθως ο ανασχηματισμός διαψεύδεται... (2000-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ