Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ως συνήθως ο ανασχηματισμός διαψεύδεται...

Η προχτεσινή δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου, ότι «έκλεισε έναν κύκλο έργου» από τη θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, τροφοδότησε νέα σενάρια, που αυτή τη φορά έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Στα σενάρια αυτά, απάντησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού. Οσον αφορά τη συνέντευξη Παπαντωνίου (στην «Ελευθεροτυπία»), είπε ότι ο υπουργός «συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής» και ότι «μόλις κλείνει ένας κύκλος, ανοίγει ένας άλλος», στον οποίο - κατά τον Δ. Ρέππα - ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας «θα έχει τη δική του σημαντική, καθοριστική συμβολή».

Ανάλογη ήταν η αντίδραση του Κ. Σκανδαλίδη, που χαρακτήρισε τον Γ. Παπαντωνίου «κορυφαίο στέλεχος» της κυβέρνησης, ενώ, σε ό,τι αφορά το δικό του «κύκλο» ως γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι κρίνεται από τα συνέδρια του κόμματός του.

Σήμερα, δε, στο φόντο των παραπάνω συζητήσεων - που εν πολλοίς προκαλούνται από την αγωνία των πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν «παρών» στο φόντο μια επερχόμενης ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος - συγκαλείται η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία θα συζητήσει τις οικονομικές εξελίξεις. Σημειωτέον ότι σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί και η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, όπου, όπως έλεγαν συνεργάτες του, θα επιχειρήσει να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της συζήτησης για τη «διαπλοκολογία» στη συζήτηση για την ...ανάπτυξη του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ