Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπορος όπλων ο Μπερνς

Στο προεδρείο ο Αμερικανός πρέσβυς με τον επίδοξο αρχηγό κόμματος
Στο προεδρείο ο Αμερικανός πρέσβυς με τον επίδοξο αρχηγό κόμματος
Δίχως ενδοιασμούς, ίσως γιατί μιλούσε σε οικείο γι' αυτόν περιβάλλον, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ν. Μπερνς, ως ντελάλης μίλησε για τα καλά προϊόντα της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας, τα οποία είναι σαφώς καλύτερα από κάποια άλλα που σκοπεύει να προμηθευτεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το ίδρυμα Κόκκαλη και τον αμερικανικό ευρευνητικό οργανισμό RAND, θέλησε να πλασάρει το αμερικανικό αεροσκάφος JSF το οποίο ανταγωνίζεται το «Γιουροφάιτερ» που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει επιλέξει η ελληνική κυβέρνηση. «Το "Γιουροφάιτερ" είναι ένα αεροσκάφος που δεν πετάει» κατά συνέπεια δεν μπορεί να καλύψει τις αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας. Πέραν των αεροσκαφών, ο Ν. Μπερνς έκανε αναφορά και στον διαγωνισμό για τα άρματα μάχης, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, λέγοντας ότι «ελπίζουμε να επιλέξετε και το αμερικανικό άρμα Αμπραμς».

Ο υπουργός Τύπου όταν ρωτήθηκε χτες για το πώς αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση την παρέμβαση Μπερνς, σημείωσε:«Θεωρούμε, είπε ο Δ.Ρέππας, ότι το να εμφανίζεται ένας διπλωμάτης με τρόπο τέτοιο, σαν να υποδεικνύει τις επιλογές σε μια κυβέρνηση, αυτό πέραν του ότι οδηγεί σε πολλά προβλήματα και μπορεί να δημιουργήσει παρεξήγηση, μπορεί να πει κανείς ότι είναι δυσάρεστο και γι' αυτό αποδοκιμάζουμε μια τέτοια στάση. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει τις επιλογές της με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της Εθνικής Αμυνας και έτσι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τις αποφάσεις μας». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Δ. Ρέππας σημείωσε ότι όταν υπογραφεί η σύμβαση για το «γιουροφάιτερ» «ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έχει πει ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης, το λόγο θα έχει η Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ