Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κενά και στόχοι

  Αποσπάσματα από την εισήγηση της ΕΠ

Προβλήματα που αναδείχτηκαν και στην προσυνεδριακή συζήτηση:

«Υπάρχουν σοβαρά κενά σε ό,τι αφορά την κατανόηση των εξελίξεων, τη γνώση των αντικειμενικών νόμων εξέλιξης της κοινωνίας. Υποτιμούνται ή δεν κατανοούνται πάντα οι εσωτερικές αντιθέσεις του ιμπεριαλισμού, οι αντιφάσεις του, η προοπτική του. Αποσπάται η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού με τη μορφή των στρατιωτικών επεμβάσεων, από την καθημερινή του δράση στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα».

«Η ΚΟΑ, η νέα ΕΠ, οφείλει να παίρνει υπόψη της στην καθοδηγητική δουλιά τέτοια στοιχεία και εκτιμήσεις... να προσανατολίζει τη δράση της, να μην περιορίζεται στο στοιχειώδες. Να παίρνει πρωτοβουλίες που να επιταχύνουν την οργάνωση και δράση των εργαζομένων και της νεολαίας, να βαθαίνουν τις διεργασίες και διαφοροποιήσεις που συντελούνται...».

Για το Κόμμα

«Είναι γεγονός ότι δρούμε κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού γεννά την ηττοπάθεια σε ευρύτερα τμήματα του λαού και της νεολαίας. Οι σύγχρονες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με το σάρωμα των λαϊκών και δημοκρατικών κατακτήσεων, επιφέρουν πρόσθετες απογοητεύσεις. Ακόμα και οι ανατροπές στις συνθήκες και στους ρυθμούς για το μεροκάματο σε μέλη και στελέχη, γενικότερα στην εργατική τάξη και τη νεολαία, έχουν την επίδρασή τους στη λειτουργία και δράση των οργανώσεων».

«Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες η ΚΟΑ είχε δράση και αποτελέσματα. Δυνάμωσε το κύρος του Κόμματος μέσα στις λαϊκές μάζες και στη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ