Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ευρεία συζήτηση για την υγεία

  Εκδήλωση της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε η δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ με θέμα «Υγειονομική Περίθαλψη στο Νομό Ροδόπης και η κυβερνητική μεταρρύθμιση στην υγεία».

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής Χάρης Αλεξόπουλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη σύσταση Ανωνύμων Εταιριών από τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας (ΠεΣΥ), τη δυνατότητα κατάργησης τμημάτων και ολόκληρου του Νοσοκομείου, τη δυνατότητα μετακίνησης εργαζομένων, του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Θ. Τσάκωνας, αναφέρθηκε σε προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου και στη διαπλοκή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας.

Ο γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, Ν. Φακιρίδης, αφού υπογράμμισε τους βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία, ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για την υγεία.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους αλλά και όσους ανησυχούν από την πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας να ενώσουν τις δυνάμεις στον αγώνα για περάσει αυτή η πολιτική.

Παρέμβαση στη συζήτηση έκαναν:

Ο Σταύρος Παπαναστασίου, οδοντίατρος από το Υγειονομικό Τμήμα του ΙΚΑ Κομοτηνής, που υπογράμμισε τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την τακτική υπερχρέωσης του ΙΚΑ Κομοτηνής.

Ο προϊστάμενος Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ Κομοτηνής, κ. Πανταζής, που αναφέρθηκε σε προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη να βελτιωθεί και να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας του.

Ο πρώην πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Αραμπατζόγλου, που υπογράμμισε ότι χρειάζεται διαρκής αγώνας για να βελτιωθούν οι αδυναμίες. Να μην περάσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία το σύστημα υγείας.

Παρεμβάσεις επίσης έκαναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ροδόπης, κ. Παπαδόπουλος, ο γιατρός του νοσοκομείου, κ. Αντωνιάδης και άλλοι. Παραβρέθηκε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Τσιρλιάγκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ