Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χέρι χέρι και με τους χουντικούς η ΝΔ

  Επίσημα η ηγεσία της ΝΔ εκπροσωπήθηκε στη σύναξη των μαύρων νοσταλγών του παρελθόντος στη γιορτή μίσους στο Μακρυγιάννη

Με κάθε επισημότητα εκπροσωπήθηκε η ηγεσία της ΝΔ στη γιορτή μίσους στου Μακρυγιάννη, σε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια με φιλομοναρχικά και φιλοχουντικά στοιχεία. Επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι τα περί κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών και εξάλειψης των διακρίσεων ανάμεσα σε μιάσματα και εθνικόφρονες αποτελούν απλά ασύστολη δημαγωγία και υποκρισία, ο Κ. Καραμανλής ανέθεσε, για πρώτη φορά επίσημα, στον τομεάρχη Α. Νεράτζη να εκπροσωπήσει επίσημα τη ΝΔ και να καταθέσει στεφάνι στην παρασυναγωγή των μαύρων νοσταλγών του παρελθόντος.

Οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Νεράτζης, Απ. Ανδρεουλάκος και Ευ. Χαϊτίδης δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ανταλλάσσουν θερμή χειραψία με τα πρωτοπαλίκαρα της χούντας Στ. Παττακό και Ι. Λαδά, ενώ μάλλον δε φάνηκαν να ενοχλούνται από τα αντικομμουνιστικά και ακροδεξιά συνθήματα που ακούγονταν, όπως «αλήτες, προδότες, κομμουνιστές», «λαός, στρατός, εθνικισμός» ή από τη διανομή φυλλαδίων με τίτλο «Αυτοί το παραμύθι του Πολυτεχνείου, εμείς την αλήθεια του Μακρυγιάννη».

Ο Κ. Καραμανλής, μια βδομάδα μετά την επίσκεψή του στο Γοργοπόταμο, έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στα ιερά και όσια της παράταξης και να αποκαταστήσει την ισορροπία στα «ανοίγματα» του κόμματός του, τόσο προς το «μεσαίο χώρο», όσο και προς την ακροδεξιά πτέρυγα. Από τη μαύρη σύναξη δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει ο Γ. Καρατζαφέρης.

Φυσικά, η κυβέρνηση δεν έχασε την ευκαιρία να κερδίσει εύσημα προοδευτικότητας, διά στόματος Δ. Ρέππα, ο οποίος δήλωσε: «Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα γεγονός, την παρουσία εκπροσώπων της ΝΔ, σε μια εκδήλωση που έγινε στου Μακρυγιάννη. Δεν είναι η πρώτη φορά, που η ΝΔ αποδεικνύει πόσο προσκολλημένη είναι στο παρελθόν της. Είναι, όμως, πρώτη φορά - και αυτό ξενίζει - που εκπροσωπήθηκε επισήμως η συντηρητική παράταξη σε μια εκδήλωση διχασμού, για να αποδείξει έτσι τι ακριβώς εννοεί με το εφεύρημα περί μεσαίου χώρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ