Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Η σημασία της επαγρύπνησης

Αγαπητοί σύντροφοι,

Πιστεύω ότι επισημαίνοντας κάποια πράγματα θα βάλω ένα λιθαράκι στην καλή διεξαγωγή και στις σωστές αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Σας στέλνω αυτή την επιστολή. Το ίδιο πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουν όλα τα κομματικά στελέχη και μέλη, φίλοι και οπαδοί, όλοι οι εργαζόμενοι, όσοι πιστεύουν ότι η «παγκοσμιοποίηση» δεν είναι μονόδρομος αλλά υπάρχει και ο δρόμος του αγώνα της εργατικής τάξης, των αγροτών, των φοιτητών, μαθητών, μικρομεσαίων και όλων των στρωμάτων που πλήττονται από την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Σύντροφοι, το 16ο Συνέδριο είναι ένα ιστορικό γεγονός για το 2000 και πιστεύω ότι θα πρέπει να πάρει θαρραλέες αποφάσεις.

Αυτό που θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα είναι η επαγρύπνηση και η περιφρούρηση του Κόμματος. Δε θα πρέπει να χαϊδεύουμε οπορτουνιστές, ρεβιζιονιστές και ρεφορμιστές, γιατί αυτοί δουλεύοντας υπογείως δημιουργούν ομάδες και την κατάλληλη στιγμή (προεκλογικά ή προσυνεδριακά) κάνουν ζημιά στο Κόμμα.

Τέτοια κρούσματα είχαμε πολλά από οπορτουνιστές - τα ονόματα των οποίων δε θέλω να αναφέρω και πιστεύω ότι ούτε το Συνέδριο θα πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους, δίνοντάς τους αξία.

Λύση για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση (μαρξιστική-λενινιστική) στα κομματικά στελέχη και μέλη, ώστε να μην παρασύρονται από τα συναισθήματά τους, επειδή ανήκουν στην ίδια ΚΟΒ και να ακολουθούν κάποιους τέτοιους «καθοδηγητές» ακόμα και όταν αυτοί δουλεύουν ενάντια στο Κόμμα. Ο μπαρμπα-Κώστας ο Λουλές έλεγε - και θα πρέπει να το εμπεδώσουμε καλά - ότι «εάν δεν υπήρχε ΚΚΕ, δε θα υπήρχε και Λουλές».

Πήραμε λοιπόν κάποιους οπορτουνιστές από την αφάνεια, τους κάναμε γνωστούς στο πανελλήνιο και παγκοσμίως ακόμη, για να μας πολεμούν; Κάτι τέτοιες αφορμές ψάχνουν τα ΜΜΕ για να τους αναδείξουν «αδικημένους ήρωες», για να ανεβάσουν θεαματικότητα (ιδιαίτερα το συγκρότημα του Ταύρου) και ας μην τους ήθελαν ούτε στο κατώφλι τους όσο ήταν στο ΚΚΕ.

Ενα άλλο θέμα που θα πρέπει να προσέξουμε, σύντροφοι, είναι το να μεταφέρονται οι ομιλίες των συντρόφων που παίρνουν μέρος σε συνδιασκέψεις, αχτίφ, συνέδρια, στις ΚΟΒ ώστε να μπορούν να σχηματίσουν γνώμη για τους συντρόφους που τους εκπροσωπούν και εάν η εκπροσώπηση είναι σωστή και ανταποκρίνεται στις απόψεις τους.

Συντροφικά

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίκαλα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ