Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακατατάξεις στη σύνθεση της Βουλής;

Με αρκετές αλλαγές απειλείται η νέα σύνθεση της Βουλής, αφού οι δικαστές του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) υπό την προεδρία του Στ. Ματθία, προέδρου του Αρείου Πάγου, πρότειναν χτες την ακύρωση έξι βουλευτών από τις οκτώ ενστάσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν. Οι έξι βουλευτές είναι οι Μ. Αποστολάκη, Α Μερεντίτη, Σ. Σακοράφα, Ι. Σμπώκος, Χρ. Μανωλιά και Δ. Τσιαμάκης, για τους οποίους υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή δεν παραιτήθηκαν έγκαιρα από τις διάφορες θέσεις που υπηρετούσαν. Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν κατατεθεί συνολικά στο Εκλογοδικείο 74 ενστάσεις.

Οι εισηγητές πρότειναν την ακύρωση της εκλογής της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών Μ. Αποστολάκη, γιατί δεν παραιτήθηκε έγκαιρα από τη θέση του ειδικού συνεργάτη του υπουργού Ανάπτυξης. Για το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Μερεντίτη (Τρίκαλα) προτάθηκε η έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα, επειδή υπηρέτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο και δεν παραιτήθηκε έγκαιρα. Για τη Σ. Σακοράφα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, ο εισηγητής επισήμανε ότι παραιτήθηκε εκπρόθεσμα από τη θέση της προέδρου του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου. Για τον Ι. Σμπώκο (βουλευτής Ρεθύμνου ΠΑΣΟΚ) ο εισηγητής τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης της βουλευτικής έδρας, επειδή διατέλεσε γενικός διευθυντής στη Διεύθυνση Εξοπλισμών. Για την Χρ. Μανωλιά (βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη), προτάθηκε η έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα, επειδή υπηρέτησε στο ειδικό γραφείο του Εθνικού Πολιτιστικού Δικτύου Πόλεων (ΥΠΠΟ). Για τον Δ. Τσιαμάκη (βουλευτή της ΝΔ στην Ευρυτανία) υπήρξε εισήγηση υπέρ της ακύρωσης της εκλογής του, επειδή παραιτήθηκε εκπρόθεσμα από τη θέση του νομάρχη.

Αντίθετα, οι εισηγητές τάχθηκαν κατά των ενστάσεων που αφορούσαν τον βουλευτή της ΝΔ στο Κιλκίς Κ. Κιλτίδη, και των Χρ. Μανωλιά και Α. Μεχμέτ στη Ροδόπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ