Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στον Καιάδα!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μιλάνε οι πολυεθνικές για την «αναμόρφωση» του ασφαλιστικού συστήματος και καταλαβαίνεις μια χαρά τι θέλουν να πουν: Μην αφήνετε τίποτα όρθιο! Γράφουν κάτι ευρωευαγγελιστές για το ίδιο θέμα, λένε ουσιαστικά τα ίδια πράγματα, αλλά με τέτοιο τρόπο που είναι να γελάς και να εξοργίζεσαι μαζί. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής το άρθρο του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ι. Κουκιάδη, στο χτεσινό «Βήμα», που ανέλαβε να... εξηγήσει τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε σχέση με την «ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Ως πρώτος στόχος, γράφει, «προσδιορίζεται η δημιουργία συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης φιλικών προς την απασχόληση»... Που σημαίνει, μεταφορά μέρους του ασφαλιστικού κόστους από τους εργοδότες στο κοινωνικό σύνολο, δηλαδή στους ίδιους τους ασφαλισμένους και επίσης να φύγουν από τη μέση ρυθμίσεις που αποτελούν εμπόδιο για την «απασχολησιμότητα»!

Στόχος δεύτερος, «να προστεθεί ζωή στα χρόνια», ή αλλιώς «δραστήρια γηρατειά»(!), που σημαίνει πολύ απλά δουλιά ως τα βαθιά γεράματα, έτσι για να μην πλήττουμε!

Κάπως έτσι συνεχίζει ο κύριος ευρωβουλευτής, για να επισημάνει προς το τέλος έναν ακόμα «νέο κοινωνικό κίνδυνο, που προέρχεται από τους φιλάσθενους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη μακρόχρονης φροντίδας...»!

Στον Καιάδα, κύριε Κουκιάδη, στον Καιάδα των «δραστήριων γηρατειών»! Ετσι δε θα κοστίζουν τίποτα! Από τη δουλιά, κατ' ευθείαν στα... θυμαράκια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ