Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πλούσιο πρόγραμμα φιλειρηνικών εκδηλώσεων

Μεγάλη συναυλία για την ειρήνη αύριο Πέμπτη, 13 Ιούλη, στο γήπεδο της Καλαμαριάς με τους Β. Παπακωνσταντίνου και Θ. Μικρούτσικο, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), συνεχίζοντας τις πολύμορφες δράσεις της ενάντια στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων στα Βαλκάνια. Παράλληλα, μέσα από πλατιά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, καθορίστηκε και το πρόγραμμα δράσης του κινήματος ειρήνης μέχρι το Σεπτέμβρη.

Μεταξύ άλλων, η ΕΔΥΕΘ, σε συνεργασία με τις τοπικές επιτροπές ειρήνης του νομού σχεδιάζουν να οργανώσουν, εκδηλώσεις υποδοχής, από τα σύνορα μέχρι τη Θεσσαλονίκη για την υποδοχή των μαραθωνοδρόμων που ξεκινούν στις 28 Ιούνη από το Νόβι Σαντ με πρωτοβουλία των Συνδικάτων της Σερβίας και θα φτάσουν στη χώρα μας στα μέσα Ιούλη. Εκδηλώσεις για το Κυπριακό και τα 26 χρόνια κατοχής του νησιού, με αφορμή την άφιξη στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Ιούλη, του προέδρου του Παγκύπριου Κινήματος Ειρήνης Β. Πούπη. Στις αρχές Αυγούστου θα οργανώσουν εκδηλώσεις καταδίκης για τα πυρηνικά ολοκαυτώματα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, που αναμένεται να πάρουν και χαρακτήρα διαμαρτυρίας για τα σημερινά εγκλήματα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Σχεδιάζουν την πραγματοποίηση ημερίδας, πιθανά προς το τέλος Σεπτέμβρη, με θέμα: «Ζητήματα πολέμου και Νέα Τάξη Πραγμάτων, νέο δόγμα και νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, συνόψιση της πείρας του κινήματος ειρήνης».

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε από τους αγωνιστές της ειρήνης πως σήμερα όλοι οι άνθρωποι συμφωνούν ότι οι ισχυροί οικονομικοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί κύκλοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων θέλουν να υποτάξουν τα Βαλκάνια, τη ΝΑ Μεσόγειο και την περιοχή του Εύξεινου Πόντου, με σκοπό τον έλεγχο και τη ληστρική εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των περιοχών αυτών και ιδιαίτερα των κοιτασμάτων πετρελαίου. Καταγγέλθηκε πως το νέο δόγμα και η νέα δομή του ΝΑΤΟ, οι αλλαγές στη στρατιωτική διοίκηση της περιοχής, τα νέα στρατηγεία που δημιουργήθηκαν, περιορίζουν δραστικά την εθνική κυριαρχία της χώρας μας, συρρικνώνουν τον εθνικό έλεγχο του εναέριου χώρου και μετατρέπουν το Αιγαίο σε θάλασσα απόλυτα ελεγχόμενη από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε πως μετατρέπεται σταδιακά σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό στρατηγείο και ορμητήριο της Νέας Τάξης Πραγμάτων ενάντια στους λαούς της περιοχής. Και γι' αυτό είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, η περαιτέρω ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος αντίστασης του λαού της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ