Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «ιδιωτική πρωτοβουλία» ενώνει...

Σίγουρα, θα είδατε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα εγκαίνια του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου (ΙΔΚ), στη Θεσσαλονίκη, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο της υγείας, στη χώρα μας. Τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων αφιέρωσαν μπόλικο χρόνο στο γεγονός, σε αντίθεση με τους διαδηλωτές, που βρίσκονταν έξω από το χώρο των εγκαινίων, μοιράζοντας προκηρύξεις, και οι οποίοι ούτε καν αναφέρθηκαν.

Δεν αναφέρθηκαν, επίσης, κάποιες με ιδιαίτερο νόημα δηλώσεις ορισμένων εκ των προσκαλεσμένων και γι' αυτό σας τις μεταφέρουμε: «Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε διεθνές κέντρο ιατρικών υπηρεσιών στη ΝΑ Ευρώπη, μ' ένα σωστό μείγμα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα» (Γ. Πασχαλίδης, υπουργός Μακεδονίας - Θράκης), «Το ΙΔΚ απέδειξε τις επιδόσεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» (αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος).

Οχι, το παραμικρό δεν ειπώθηκε για τη γνωστή διαμάχη κυβέρνησης - Εκκλησίας. Αυτά είναι για άλλες στιγμές... Ισως, γιατί, όπως δήλωσε ο επίσης προσκεκλημένος Μ. Γκορμπατσόφ: «Η πρωτοβουλία του Γ. Αποστολοπούλου δείχνει ότι αλλάζουν οι καιροί και ευχαριστώ το θεό, που έγινε έτσι»..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ