Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίδραση της κυβέρνησης

Πιθανώς συνάντηση Σημίτη - Χριστόδουλου σήμερα

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το χτεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Σε ανακοίνωσή του μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Χριστόδουλου, ο Δ. Ρέππας δήλωσε:

«Η θέση της κυβέρνησης είναι κρυστάλλινη και δεδομένη. Κάθε απόπειρα αλλοίωσης των λειτουργιών της συντεταγμένης πολιτείας μας και μάλιστα με τη χρησιμοποίηση φανταστικών σεναρίων και παραπλανητικών λόγων, είναι ανεπίτρεπτη. Η οδός του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή για τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία και τις σχέσεις της με την Πολιτεία. Κατά τα άλλα, ο διάλογος δίνει λύσεις, όταν αυτοί που τον επικαλούνται τον κάνουν πράξη και δεν τον χρησιμοποιούν ως σύνθημα».

Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν ανεπισήμως ότι το νόημα της δήλωσης είναι να αποδεχτεί η Εκκλησία το διάλογο με τον υπουργό Παιδείας και επιπλέον ότι επέλεξαν οι τόνοι της ανακοίνωσης να είναι «αυστηρότεροι» από εκείνους της προηγούμενης ανακοίνωσης για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, γιατί εκτιμούν πως ο κ.Χριστόδουλος «θα συνεχίσει την αναζήτηση ευρύτερου ρόλου και με άλλες μορφές».

Πάντως, σήμερα είναι πιθανό να υπάρξει η πρώτη συνάντηση Σημίτη - Χριστόδουλου μετά την εκδήλωση της «κρίσης», εφόσον ο δεύτερος παραβρεθεί στη δεξίωση που διοργανώνει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για τον «εορτασμό» της εισόδου στην ΟΝΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ