Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Σήμερα η δίκη των τραμπούκων

Δικάζονται σήμερα στον Πύργο οι πρωτοστάτες της τραμπούκικης επίθεσης κατά στελεχών του ΚΚΕ, που είχε γίνει την Τετάρτη 22 Μάρτη στον Πύργο της Ηλείας και η οποία είχε αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ Αγγελου Μπούζη.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, στις 9.00 π.μ., έξω από τα δικαστήρια του Πύργου, μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Με ανακοίνωση - κάλεσμά της, η ΝΕ καλεί το λαό της Ηλείας, να πάρει μέρος στη διαμαρτυρία και να καταδικάσει, για ακόμα μια φορά, τη δολοφονική επίθεση των παρακρατικών, που γυρίζει τον τόπο πολλά χρόνια πίσω.

Πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε ότι θύματα της επίθεσης, εκτός από τον Αγγ. Μπούζη, ήταν και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου. Αυτοί είναι και οι τρεις μηνυτές, οι οποίοι έχουν υποβάλει μήνυση κατά «παντός υπευθύνου».

Σ' αυτό το σημείο, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση της ομάδας των τραμπούκων είχε γίνει μέρα μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου, λίγες μόνο ώρες πριν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νομό. Εκείνη την Τετάρτη, λοιπόν, στις 1.30 μ.μ., μια ομάδα πέντε - έξι ατόμων και στη συνέχεια 20 - 25, επιτέθηκε βρίζοντας και χτυπώντας με εμφανή δολοφονικό τρόπο. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, ήταν να διακομιστεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι ο Αγγ. Μπούζης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ