Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ακρως αντιδημοκρατικό μέτρο

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ «για την από καιρό επιδιωκόμενη προσπάθειά της να προωθήσει άλλο ένα άκρως αντιδημοκρατικό μέτρο, όπως είναι ο περιορισμός και η παρεμπόδιση της πραγματοποίησης λαϊκών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, στο όνομα της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών!».

Υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει εμπόδια, να περιορίσει και να υπονομεύσει τελικά το δικαίωμα στη διαδήλωση, καμία σχέση δεν έχει με τα δικαιώματα των πολιτών και δεν αποσκοπεί στην υπεράσπισή τους. Αλλωστε - συμπληρώνει - τα δικαιώματα αυτά τσαλαπατιούνται βάναυσα από τη γενικότερη πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης.

Απαντώντας στα κυβερνητικά επιχειρήματα, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» τονίζει ότι η Αθήνα υποφέρει από την κυβερνητική πολιτική και όχι από τις διαδηλώσεις. «Χωρίς αυτές, χωρίς τους αγώνες, η κατάσταση του λαού θα ήταν ακόμη χειρότερη. Είναι προφανές ότι στόχος της είναι να τεθούν νέοι πρόσθετοι φραγμοί στη λαϊκή πάλη, η τρομοκράτηση του λαού, η θωράκιση της αντιλαϊκής πολιτικής» σημειώνει.

Υπενθυμίζει δε ότι η προσπάθεια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν είναι καινούρια. Οτι η συζήτηση και οι αντίστοιχες προσπάθειες έχουν μακρινό ιστορικό, συνδέονται και αποτελούν μέρος της γενικότερης αντιδημοκρατικής επέλασης, της αντιδραστικοποίησης του νομοθετικού πλαισίου σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τον ελληνικό λαό και τους φορείς του, τα συνδικάτα, να αντιδράσουν άμεσα. Να καταδικάσουν την προσπάθεια αυτή. Να μη συμμετάσχουν σε κανέναν τέτοιο διάλογο με προφανή σκοπό να δοθεί δημοκρατική νομιμοποίηση σε ένα άκρως αντιδραστικό μέτρο. Να δυναμώσουν την πάλη για να μην περάσει. «Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση. Για την απομάκρυνση των καμερών παρακολούθησής τους. Ενάντια γενικότερα στους μηχανισμούς βίας και τρομοκρατίας σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών» καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ