Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη δύναμη κατοχής
  • Επικίνδυνη κυβερνητική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ
  • Ο ελληνικός λαός να κλιμακώσει την πάλη του για την απεμπλοκή της Ελλάδας και να σταθεί αλληλέγγυος στους λαούς της περιοχής

Αποφασισμένη να προσφέρει στρατιωτικές δυνάμεις που θα ενσωματωθούν στη, με το μανδύα της ειρηνευτικής, στρατιωτική δύναμη κατοχής στο Νότιο Λίβανο είναι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εξετάζοντας το ενδεχόμενο αποστολής πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού για μεταφορές και για νηοψίες στη θαλάσσια περιοχή του Λιβάνου, όπως και συμμετοχής σε επιμελητειακή και υγειονομική υποστήριξη. Υπέρ της αποστολής «ειρηνευτικής» πολυεθνικής δύναμης στο Νότιο Λίβανο τάχτηκε και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην προχωρήσει στον επικίνδυνο δρόμο της ακόμα πιο ενεργητικής συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα με κανέναν τρόπο και μορφή δεν πρέπει να συμμετάσχει. Καλεί επίσης το λαό να μην παραπλανηθεί από τους ισχυρισμούς τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη ενεργητικής συμβολής της Ελλάδας στην ειρήνευση στο Λίβανο. Το κίνητρό τους δεν είναι το δίκιο του λαού του Λιβάνου, αλλά η συμμετοχή της ελληνικής πλουτοκρατίας στα κέρδη που επιδιώκουν να έχουν οι ιμπεριαλιστές. Το ΔΗΚΚΙ, επίσης, τάχτηκε κατά της συμμετοχής Ελλήνων στρατιωτών στο Λίβανο.


ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ