Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποτελεί συμβιβασμό υπέρ του επιδρομέα Ισραήλ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, για την απόφαση 1701 του ΣΑ του ΟΗΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ανακοίνωσή του τονίζει τα παρακάτω:

«Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελεί συμβιβασμό υπέρ του επιδρομέα Ισραήλ. Είναι προϊόν έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και συμβιβασμών.

Οι διαφοροποιήσεις που έχει σε σχέση με το αρχικό αμερικανογαλλικό σχέδιο ήταν αποτέλεσμα της παγκόσμιας κατακραυγής και της ηρωικής αντίστασης του λιβανέζικου λαού.

Περιέχει πολλές ασάφειες και σκοτεινά σημεία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του. Βρίσκεται μακριά από τις θέσεις που ομόφωνα εκφράστηκαν από τις πολιτικές δυνάμεις του Λιβάνου.

Δεν καταδικάζει το Ισραήλ και τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του λαού του Λιβάνου, δεν προβλέπει την άμεση και χωρίς όρους αποχώρησή του από τα εδάφη στα οποία έχει εισβάλει και αυτά που κατέχει. Αντίθετα, στρέφει τα πυρά του κατά της λιβανικής αντίστασης. Σε αρκετά σημεία υπονομεύει και ναρκοθετεί την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου.

Στην ουσία, δίνει ανάσα στο Ισραήλ, μετά τα σημαντικά χτυπήματα που δέχτηκε από τη λιβανέζικη αντίσταση, ενώ αφήνει ανοιχτή την πόρτα για νέες επιθέσεις από μεριάς του.

Εχει σαν στόχο να ανοίξει το δρόμο και μέσω της διπλωματίας για νέο γύρο επεμβάσεων και στα εσωτερικά του Λιβάνου, έτσι ώστε να προωθηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη "νέα Μέση Ανατολή".

Η Ελλάδα σε καμιά περίπτωση, με κανέναν τρόπο και μορφή δεν πρέπει να συμμετέχει στη λεγόμενη "ειρηνευτική" δύναμη κατοχής που θα σταλεί στο Λίβανο.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να συνεχίσει και να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική του πάλη. Πιο μαζικά να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην αντίσταση του λιβανικού και παλαιστινιακού λαού, καθώς και στην πάλη των φιλειρηνικών δυνάμεων μέσα στο Ισραήλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ