Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το Σύμφωνο της... αστάθειας

Σε συμφωνία κατέληξαν, μετέδιδε προχθές το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διοικητής του ΟΗΕ στο Κόσσοβο και οι εκπρόσωποι των Αλβανών Κοσσοβάρων (ΑΣΚ και Ρουγκόβα), σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας «ενοποιημένης διοίκησης» της περιοχής. Την ίδια στιγμή, ο εμφανιζόμενος και ως μετριοπαθής Ιμπρ. Ρουγκόβα υποστήριζε την άμεση ανάγκη της οριστικής ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου, σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα.

Κι ενώ, σιγά σιγά, αλλάζουν τα σύνορα στα Βαλκάνια, κάτω από τη διεύθυνση της μπαγκέτας των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, η ελληνική κυβέρνηση δεν κουράζεται να εξυμνεί το Σύμφωνο... Σταθερότητας, τη δήθεν ειρήνη, την ασφάλεια και το αμετάθετο των συνόρων, που εξασφαλίζει κλπ., κλπ..

Μετά το Κοσσυφοπέδιο, ποιος έχει σειρά; Το Μαυροβούνιο, το οποίο και με την απόφαση της συνόδου κορυφής στο Ελσίνκι ενθαρρύνεται να προχωρήσει στο δρόμο της απόσχισης; Και μετά; Ποιος ξέρει...

Το σίγουρο είναι πως όσο υπάρχει Σύμφωνο Σταθερότητας και ηγεσίες χωρών, που κινούνται στις επεμβατικές και διχαστικές κατευθύνσεις του, οι αλλαγές των συνόρων στα Βαλκάνια - μαζί με ό,τι αυτές συνεπάγονται- θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ