Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Του Αλέκου Μαρινάκη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Αθήνας
Σταθμός στη δράση της Οργάνωσης στη νεολαία

- Η Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλάει το Σάββατο στους νέους και τις νέες της Αθήνας στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ. Ποιος είναι ο στόχος και η σημασία αυτής της εκδήλωσης;

- Η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ παίρνει μια κεντρική πρωτοβουλία πολιτικής παρέμβασης, απευθυνόμενη προς τη νέα γενιά, αυτό το Σάββατο, με τη συγκέντρωση που διοργανώνει στο Σπόρτιγκ, με ομιλήτρια την ΓΓ του Κόμματος Αλ. Παπαρήγα.

Η συγκέντρωση αυτή θεωρούμε ότι είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πλατιά και πολύμορφη πολιτική επικοινωνία, που καθημερινά έχει η ΚΝΕ με πλατιά τμήματα της νεολαίας. Εχει δε ιδιαίτερη σημασία, γιατί θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο, που, όχι μόνο εξελίσσονται σημαντικοί αγώνες από τμήματα των νέων, αλλά και γιατί, από την άλλη, δυναμώνει η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, έχοντας ιδιαίτερα στο στόχαστρο τη νέα γενιά.

Θέλουμε μέσα και από αυτήν την πρωτοβουλία να αναδείξουμε την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα που έχει η συγκρότηση του λαϊκού μετώπου για τη νεολαία, τη ρεαλιστικότητα που μπορεί να έχει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνία σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Θα αποτελέσει ένα πλατύ κάλεσμα στράτευσης προς όλους τους νέους που αγωνίζονται ή θέλουν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα και τη ζωή τους.

- Πώς αναπτύσσεται η πλατιά επικοινωνία της ΚΝΕ με τη νεολαία;

- Η ΚΝΕ βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με χιλιάδες νέους σε όλους τους τόπους, όπου ζει, σπουδάζει, εργάζεται η νεολαία. Μέσα από την πρωτοπόρα συμβολή μας στην ανάπτυξη αντιστάσεων, αγώνων, ανοίγοντας μέτωπα πάλης και συσπειρώνοντας νέους στη λογική της διεκδίκησης, ερχόμαστε σε επαφή με ευρύτερα τμήματα της νεολαίας, προπαγανδίζουμε την πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ, επιδιώκουμε να μεταβληθεί σε συνειδητή πολιτική στάση η πολύμορφη αμφισβήτηση που αναπτύσσεται σε τμήματα της νέας γενιάς.

Η πρωτοπόρα πορεία της Οργάνωσης Αθήνας και σε άλλους δείκτες, όπως αυτός της Οικονομικής Εξόρμησης, δείχνει ότι υπάρχει και απήχηση και ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια για τη δουλιά μας.

- Πώς βλέπουν οι νέοι σήμερα την ΚΝΕ και την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ;

- Ευρύτερες μάζες νέων, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν είναι «μία από τα ίδια». Η διαφορετικότητα της πολιτικής του ΚΚΕ αποτυπώνεται και στην κατεύθυνση της πολιτικής που προωθεί, αλλά και στο ότι θεωρεί τη λαϊκή και νεανική κινητοποίηση σαν βασικό μοχλό για την υλοποίησή της. Ο κύριος προβληματισμός που συναντάμε στη νεολαία, είναι αν πράγματι μπορούμε να τα βάλουμε με τον «αντίπαλο», εάν αυτή η διαφορετικότητα της πολιτικής του ΚΚΕ μπορεί να γίνει και μια διαφορετική πραγματικότητα για τη ζωή της. Μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος, μέσα από τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ΚΝΕ και την καθημερινή επαφή μας, μπορεί να κερδίζει έδαφος η συνειδητοποίηση της ρεαλιστικότητας της πολιτικής διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ.

Γ.Σ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι και δική μας μάχη (2006-01-14 00:00:00.0)
Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο το μήνυμά του (2001-09-23 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία για τη νεανική αντεπίθεση (2000-01-04 00:00:00.0)
Κυκλοφόρησε ο "Οδηγητής" (1999-08-31 00:00:00.0)
Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική (1998-04-02 00:00:00.0)
Δίμηνη Πολιτική Εξόρμηση (1998-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ