Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαφορές και ομοιότητες

Η Ελλάδα και η Νορβηγία έχουν τις ίδιες γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.

Οι Νορβηγοί έχουν αναπτύξει θεαματικά τα εναέρια μέσα διάσωσης, τα οποία διατίθενται μόνο για τη σωτηρία των ανθρώπινων ζωών. Ο μέσος χρόνος απογείωσης των εναέριων αυτών μέσων είναι μόλις 3,7 λεπτά τη μέρα και 4,9 λεπτά τη νύχτα.

Αυτά είπαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι Ελληνες αναισθησιολόγοι .

Ιδού τι γίνεται στην Ελλάδα.

Το ΕΚΑΒ είναι ακόμα ανολοκλήρωτο. Τα εναέρια μέσα (τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα) "μπαίνουν και βγαίνουν" στα πακέτα του κ. Ντελόρ. Ετσι όταν χρειαστεί μια αερομεταφορά γίνεται ολόκληρη πολεμική επιχείρηση και σε περίπτωση που δε βρίσκεται κάποιο άλλο πτητικό μέσο, τότε επιστρατεύονται τα στρατιωτικά μέσα.

Τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι απελπιστικά λίγα. Λείπουν πολλά χειρουργικά τραπέζια και υπηρετούν 700 αναισθησιολόγοι, ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν οι διπλάσιοι.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι Ελληνες αναισθησιολόγοι έχουν να επιδείξουν ένα σημαντικό θετικό έργο πέρα απ' τα χειρουργεία. Για παράδειγμα, οι αναισθησιολόγοι λειτουργούν τριάντα ιατρεία πόνου - που είναι μια κατάκτηση.

Η αναισθησία είναι ευεργετική πράξη στην ιατρική. Οταν όμως η κατάσταση αυτή γίνεται πολιτική πρακτική, όπως συμβαίνει στη χώρα μας, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα για τους πολίτες στην ώρα της ανάγκης.

Αυτή είναι μια απ' τις διαφορές Ελλάδας και Νορβηγίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ