Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΣΑΠ
Νέα στάση εργασίας σήμερα 11 π.μ. - 5 μ.μ.

Χωρίς "ηλεκτρικό σιδηρόδρομο" και "πράσινα" λεωφορεία θα μείνει πάλι σήμερα από τις 11 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. η Αθήνα, αν δεν έχει αποτέλεσμα η συνάντηση που έχει οριστεί για σήμερα στις 8 π.μ. μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ και του υφυπουργού Μεταφορών-Επικοινωνιών. Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ έχουν εξαγγείλει ήδη και για σήμερα 6ωρη στάση εργασίας, καταγγέλλοντας κυβέρνηση και διοίκηση για "προκλητική και απαράδεκτη" άρνηση στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 1997. Εαν και αυτή τη φορά η κυβέρνηση εμπαίξει τους εργαζόμενους, τότε η στάση εργασίας θα γίνει κανονικά και θα ακινητοποιηθούν ο "ηλεκτρικός" και τα "πράσινα" λεωφορεία.

Οπως επισημαίνεται σε χτεσινή ανακοίνωση των διοικήσεων των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ, η πρόταση της κυβέρνησης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ δεν καλύπτει ούτε το μισό του ορίου που η ίδια έθεσε για τις αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων το 1997, ενώ υπολείπεται κατά 50% και πλέον, από τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει σε όλες τις άλλες ΔΕΚΟ. "Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη κυβέρνησης και γενικής διεύθυνσης, μας αναγκάζει να συνεχίσουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις σήμερα και την Πέμπτη, με στάσεις εργασίας από 11 π.μ. - 5 μ.μ.", καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ και ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς και τη γενική διεύθυνση, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης, αλλά συναντούν προκλητική άρνηση στην ικανοποίηση του αιτήματός τους, ενώ παράλληλα διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Για την αδιαφορία αυτή, στην ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ, αναφέρεται ότι "ίσως να εντάσσεται στη συνολική λογική για την παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και γενικότερα των δημόσιων μέσων μεταφοράς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ