Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΠουνόφουσκα!

Αρον άρον... "έλυσαν τους ζυγούς" και διέλυσαν το λεγόμενο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής (ΣΑΠ), προχτές οι συνδαιτυμόνες του διαλόγου - απάτη, για την αντιμετώπιση των αγροτικών προβλημάτων. Η δεύτερη συνεδρίαση του ΣΑΠ αντί τριήμερου που προβλεπόταν, τελικά διαλύθηκε μια μέρα νωρίτερα, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος! Οι καλεσμένοι του υπουργού Γεωργίας δεν είχαν τι να συζητήσουν και η συνεδρίαση τελείωσε το Σάββατο, επιβεβαιώνοντας και μ' αυτόν τον τρόπο πως επρόκειτο για μια συνεδρίαση - φιάσκο, που οργανώθηκε εσπευσμένα στο πλαίσιο του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου, για τον αποπροσανατολισμό των αγροτών.

Στην πραγματικότητα, "το κόλπο ήταν στημένο και στα μέτρα τους" όπως λέει και το γνωστό ποίημα. Και γινόταν φανερό από τα 157 άτομα που επιλέχτηκαν να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση - ανύποπτοι υπηρεσιακοί παράγοντες υπουργείων, πρόεδροι και κυβερνητικές διοικήσεις κρατικών οργανισμών, ημέτεροι των συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και εκπρόσωποι εμποροβιομηχάνων, εξαγωγέων κλπ. Ενώ από την "ατζέντα" της συζήτησης απουσίαζαν τα μεγάλα προβλήματα που πνίγουν τους αγρότες και αφορούν την ίδια την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών, τα προβλήματα που δημιουργούν η Νέα ΚΑΠ και η ΓΚΑΤΤ.

Ωστόσο, στην πράξη, αποδείχτηκε ακόμα πιο ωμός ο εμπαιγμός και η απάτη αποκαλύφθηκε πιο χοντροκομμένη, όταν με την έναρξη των εργασιών ο Στ. Τζουμάκας ανακοίνωσε πως είχε καταθέσει την προηγούμενη, στη Βουλή, τα νομοσχέδια τα οποία υποτίθεται θα συζητούσε το ΣΑΠ... Πέραν αυτών και εκτός του ότι ήταν άσχετοι οι περισσότεροι με τα θέματα που θα συζητούνταν στη συνεδρίαση, πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν πως δεν είχε κανένα νόημα η παρουσία τους, αφού ούτε καν τους είχαν ενημερώσει πριν, για να μπορούν να τοποθετηθούν!

Ολα αυτά, βεβαίως δεν ήταν άγνωστα στους θιασώτες της συναίνεσης και του κοινωνικού εταιρισμού, στα κόμματα ΝΔ και ΣΥΝ που σπεύδουν με τη συμμετοχή τους να νομιμοποιήσουν την απάτη. Γι' αυτό και οι εκ των υστέρων δηλώσεις για κοροϊδία και επανεξέταση της θέσης τους για συμμετοχή στο ΣΑΠ, εφ' όσον η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί απλώς για να περάσει χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα της, δεν αποτελεί παρά εσχάτη υποκρισία των κομμάτων αυτών. Και οι αγρότες οφείλουν να βγάζουν συμπεράσματα, όχι μόνο για την κυβερνητική απάτη, αλλά και για τα κόμματα (ΝΔ και ΣΥΝ) συνενόχους στην επιχείρηση εξαπάτησής τους.

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ