Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Παρασυναγωγή εκμετάλλευσης των 200 εκτελεσμένων

Καταγγελία της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας" για την παρασυναγωγή που οργάνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με τη συνεργασία του δημάρχου Καισαριανής

Ιδιωτική παρασυναγωγή με στόχο τη για ίδιον πολιτικό όφελος εκμετάλλευση της θυσίας των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών της Πρωτομαγιάς του '44 στην Καισαριανή, οργάνωσε με τη συνεργία του δημάρχου Καισαριανής Θ. Μπαρτζώκα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, ο ίδιος, που αν και αυτοπροβάλλεται ως κατά βάση αντιστασιακός, δεν τόλμησε να πατήσει στην Καισαριανή τις μέρες που ο λαός της πόλης τιμούσε πραγματικά τη μνήμη των 200 εκτελεσμένων. Οι Καισαριανιώτες, έμαθαν για την εκ των υστέρων παρασυναγωγή του υπουργού και της παρέας του από τα κανάλια που είχαν κληθεί επί τούτου.

Καταγγέλλοντας την πρόκληση η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία", η Δημοτική Κίνηση, στις γραμμές της οποίας βρίσκεται και ο επίτιμος δήμαρχος ΚαισαριανήςΠαναγιώτης Μακρής σημειώνει:

"Εκπληκτοι είδαμε στις ειδήσεις το μεσημέρι του Σαββάτου γιαννοπούλειο παρασυναγωγή στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, που είχε γίνει το πρωί της ίδιας μέρας με τη συμμετοχή του νυν δημάρχου Θανάση Μπαρτζώκα. Η ιδιωτική παρασυναγωγή, υποτίθεται "εκδήλωση τιμής και μνήμης" για τους 200 της Πρωτομαγιάς του 1944, ήταν στην ουσία αυτοπροβολή του παρά κάθε δεοντολογία παραμένοντος υπουργού δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου και της ολιγομελούς συνοδείας του".

"Αλλά, συνεχίζει η Κίνηση, είναι γνωστό πως οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 200 αγωνιστές κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους ναζί, παλιούς δεσμώτες της Ακροναυπλίας και της Ανάφης που η μεταξική δικτατορία παρέδωσε στους κατακτητές, έγιναν με φορέα το Δήμο Καισαριανής και προσωπικά το δήμαρχο,την περασμένη βδομάδα, από τις 8 έως τις 11 του μήνα, οπότε και κορυφώθηκαν με τη μαζική συμμετοχή του λαού, όλων των αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και εκπροσώπων των κομμάτων και της κυβέρνησης.

Αλλά ο Ε. Γιαννόπουλος δεν είχε το θάρρος να εμφανιστεί σε αυτές, γιατί ήταν βέβαιος πως λόγω της πολιτείας του θα αποδοκιμαζόταν έντονα. Γι' αυτό και προτίμησε να οργανώσει εκ των υστέρων ιδιωτική εκδήλωση - παρασυναγωγή. Εκτός, όμως, του Γιαννόπουλου, πιο μεγάλη είναι η ευθύνη, ηθική και πολιτική, του νυν δημάρχου Καισαριανής που συνήργησε και συμμετείχε στην παρασυναγωγή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ