- Αγωνιστική απάντηση ετοιμάζονται να δώσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας στην πολιτική δικαστικών διώξεων των αγροτών, που επιμένει να ακολουθεί σκόπιμα η κυβέρνηση σε ολόκληρη τη χώρα. Την Παρασκευή στις... - 1997-05-20 00:00:00.0"/> - Αγωνιστική απάντηση ετοιμάζονται να δώσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας στην πολιτική δικαστικών διώξεων των αγροτών, που επιμένει να ακολουθεί σκόπιμα η κυβέρνηση σε ολόκληρη τη χώρα. Την Παρασκευή στις... - 1997-05-20 00:00:00.0" /> Αγωνιστική απάντηση στις διώξεις | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγωνιστική απάντηση στις διώξεις
  • Πανθεσσαλικό αγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, την ώρα της δίκης των μελών της Πανθεσσαλικής και άλλων αγροτών
  • Εκδήλωση - συζήτηση σήμερα στο ΔΣΑ για την "ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων"

Αγωνιστική απάντηση ετοιμάζονται να δώσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας στην πολιτική δικαστικών διώξεων των αγροτών, που επιμένει να ακολουθεί σκόπιμα η κυβέρνηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Την Παρασκευή στις 9 π.μ. η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή (ΠΑΣΕ)διοργανώνει αγωνιστικό αγροτικό συλλαλητήριο, έξω από τα δικαστήρια στη Λάρισα, με κεντρικό σύνθημα την αποποινικοποίηση των αγώνων και την καταδίκη της πολιτικής διώξεων και τρομοκρατίας της κυβέρνησης. Την ώρα αυτή οδηγούνται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λάρισας ολόκληρη η Πανθεσσαλική και ακόμα 12 αγρότες, με τη γνωστή κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για το "μπλόκο" των Τεμπών στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΕ, "η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την επιχείρηση δολιοφθοράς στα τρακτέρ στις Μικροθήβες, καθώς και με την πρωτοφανή τρομοκρατία που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, σηματοδοτεί έναν ολισθηρό και επικίνδυνο κατήφορο στον αυταρχισμό. Με δεδομένη την αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική της, που εφαρμόζει στο όνομα των μονόδρομων και των προγραμμάτων "σύγκλισης", αυτή η τακτική των διώξεων, της τρομοκρατίας, του αυταρχισμού θα πάρει ακραίες και καθολικές διαστάσεις και δε θα αφορά μόνο τους αγρότες. Για αυτό το λόγο και ο αγώνας για την απόκρουση αυτής της πολιτικής πρέπει και μπορεί να πάρει παλλαϊκές διαστάσεις".

Τη δίκη της Παρασκευής στη Λάρισα, αναμένεται να ακολουθήσουν μια σειρά από άλλες δίκες στη Θεσσαλία για τις κινητοποιήσεις από το Μάρτη '95 μέχρι το Φλεβάρη '97, πράγμα που γίνεται και σε πολλές άλλες αγροτικές περιοχές. Ετσι, στο μακρύ κατάλογο των διωκόμενων δικαστικά μέχρι τώρα αγροτών έρχονται να προστεθούν πολλές εκατοντάδες αγροτών ακόμα, που θα συρθούν σωρηδόν στα δικαστήρια το επόμενο διάστημα. Για παράδειγμα, στη Βοιωτία, στις 29 του μήνα, οδηγούνται στα δικαστήρια 30 αγρότες της επαρχίας Θηβών για τις κινητοποιήσεις του Μάρτη '95 και στις 11 Ιούνη άλλοι 67 αγρότες της Αιγιάλειας για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη.

Σημειώνουμε ότι για το θέμα αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη τροπολογία στη Βουλή, με την οποία προτείνεται να μπει τέλος στις δικαστικές διώξεις και να παραγραφούν τα "αδικήματα" των αγωνιζομένων αγροτών και η κυβέρνηση τίθεται πλέον προ των ευθυνών της. Σήμερα, επίσης, στη 1.30 μμ, διοργανώνεται εκδήλωση - συζήτηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα: "Ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων",ενώ μέλη του ΔΣΑ, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, θα αναλάβουν την υπεράσπιση των μελών της Πανθεσσαλικής και των άλλων αγροτών στη δίκη της Παρασκευής στη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ