Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ασφυξία ήταν το αποτέλεσμα...

Βρέθηκε κάτω από τόνους σκουπιδιών ο εργάτης Γ. Δρακίδης. Η ιατροδικαστική εξέταση "φωτογραφίζει" τη συνθήκη, που οδήγησε στον άδικο χαμό του

Από ασφυξία έχασε τελικά τη ζωή του ο 55χρονος εργαζόμενος του Δήμου Αγίας Παρασκευής Γιώργος Δρακίδης,που θάφτηκε κάτω από τόνους σκουπιδιών στη χωματερή των Ανω Λιοσίων τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας ανακοινώθηκε χτες από τον ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη και, όπως σημειώνει, οι λόγοι θανάτου είναι "απόφραξη αεροφόρων οδών", ενώ συμπληρώνει ότι δεν υπάρχουν προθανάτια τραύματα. Σημειώνει ακόμα ότι ο άτυχος εργαζόμενος έπασχε από καρδιά (σ.σ. διαγνώστηκε περικαρδίτιδα), γεγονός που οδηγεί στην υποψία ότι ο εργαζόμενος, κάτω από την πίεση που είχε ασκηθεί στον ίδιο και τους συναδέλφους του για γρήγορο μάζεμα χιλιάδων τόνων σκουπιδιών μετά την απεργία, ένιωσε δυσφορία και κατέβηκε από το φορτηγό. Λίγο μετά κάποιο άλλο απορριμματοφόρο θα άδειασε τα σκουπίδια πάνω του με αποτέλεσμα να τον θάψουν ζωντανό.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιώργος Δρακίδης χάθηκε κάτω από τόνους σκουπιδιών στις 4.15 ξημερώματα Σαββάτου, όταν κατέβηκε από απορριμματοφόρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή περίπου 50 απορριμματοφόρα που άδειαζαν τα σκουπίδια. Το σώμα του άτυχου εργαζόμενου βρέθηκε την Κυριακή στις 12.20 το μεσημέρι μετά από έρευνες στις οποίες πήραν μέρος πυροσβέστες, αστυνομικοί και εργαζόμενοι της χωματερής. Ο 55χρονος υπάλληλος του Δήμου Αγίας Παρασκευής, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε μετά από 32 ώρες ερευνών ανάμεσα στους τόνους των σκουπιδιών, έχοντας πληρώσει με τη ζωή του το αντίτιμο της πίεσης που ασκήθηκε από την κυβέρνηση και τους δημάρχους στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων να συλλέξουν γρήγορα τα σκουπίδια από τους δρόμους μετά την αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στη χωματερή.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή θέτει και ερωτήματα προς το Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπως γιατί αφού γνώριζε ότι ο άτυχος εργαζόμενος - εκτός του ότι ήταν έμπειρος - είχε πρόβλημα με την καρδιά του και παρ' όλα αυτά τον έστειλαν να κάνει τρία δρομολόγια εκείνο το βράδυ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της χωματερής Γιώργος Χάρδας σε δηλώσεις του απέκλεισε από την αρχή το ενδεχόμενο έλλειψης μέτρων ασφάλειας στο χώρο. Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν παρθεί στη χωματερή, είπε, είναι ο φωτισμός της περιοχής το βράδυ από δυνατούς προβολείς, εγκατάσταση μηχανημάτων με οπτικό και ακουστικό σήμα για να παρακολουθείται ο χώρος της χωματερής όπου γίνεται η διάθεση των απορριμμάτων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ειδικό προσωπικό το οποίο παρακολουθεί και ελέγχει το χώρο για την αποφυγή ατυχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ