Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Ενα προάστιο με προβλήματα

Η υπερλεωφόρος Σταυρού - Ελευσίνας, το ρέμα Βριλησσίων, που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, η Ναυτική Βάση και οι κακές συγκοινωνίες, ήταν μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που συζητήθηκαν σε συγκέντρωση στα Βριλήσσια, το Σάββατο το απόγευμα. Τη συγκέντρωση - που έγινε στο Στέκι Νεολαίας - διοργάνωσε η "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Βριλησσίων".

Το θέμα που απασχόλησε πιο έντονα τους συγκεντρωμένους ήταν η Ελεύθερη Λεωφόρος Σταυρού - Ελευσίνας, που θα περνάει στα σύνορα του Δήμου Βριλησσίων με το Χαλάνδρι. Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για την περιοχή, αφού θα πνιγεί στο καυσαέριο και στην ηχορύπανση από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που θα περνούν καθημερινά. Για το θέμα της υπερλεωφόρου, αναφέρθηκαν, στις ομιλίες τους, τα μέλη της Γραμματείας της "Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης" Φάνης Αρχιμανδρίτης και Δημήτρης Γιουρούκος.

Οπως συγκεκριμένα ανέφερε ο Δ. Γιουρούκος, η υπερλεωφόρος που σχεδιάζεται να γίνει θα είναι καταστροφική για την περιοχή. "Δυστυχώς, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πέσει στην παγίδα και δεν αγωνίζεται για να αλλάξουν κάποια πράγματα. Εμείς, σαν παράταξη, εκτιμάμαι ότι πρέπει η Δημοτική Αρχή να πιεστεί από τους πολίτες για να διεκδικήσει τη λεωφόρο υπόγεια και σκεπαστή, στα 1.300 μέτρα που θα περνούν από εδώ". Με τη σειρά του ο Φ. Αρχιμανδρίτης πρόσθεσε: "Τις ανάγκες της μαζικής μεταφοράς, μπορεί να τις εξυπηρετήσει και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Αλλά αν γίνει αυτό θα έρθει σε αντιπαράθεση με την υπερλεωφόρο. Προτιμούν, για χάρη των συμφερόντων κάποιων, να καταστρέψουν 2 δήμους".

Ενα άλλο σημαντικό πρόβλημα, που επισημάνθηκε στη συγκέντρωση, ήταν η Ναυτική Βάση. Πρόκειται για ένα χώρο 50 στρεμμάτων, χαρακτηρισμένο από το σχέδιο πόλεως σαν πράσινο, όπου υπάρχει η ναυτική βάση και η οποία σήμερα δε χρησιμοποιείται. "Η Δημοτική Αρχή, τόνισε ο Δ. Γιουρούκος, στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου", περιορίζεται σε ανταλλαγή επιστολών με τους αρμόδιους υπουργούς. Χρειάζεται και εδώ η μαζική κινητοποίηση των κατοίκων, ώστε να έχουμε αποτελέσματα και να παραχωρηθεί ο χώρος στο δήμο για τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου και αθλοπαιδιών".

Για το ρέμα Βριλησσίων, που ήταν ένα ειδυλλιακό άλσος και έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, επισημάνθηκε η ανάγκη της ανάπλασής του. Ο Φ. Αρχιμανδρίτης αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε πως δεν έχει γίνει καμιά μελέτη, ώστε να προστατευτεί η ρεματιά. Οσον αφορά τις συγκοινωνίες, η κατάσταση είναι άθλια. Και αυτό φαίνεται και από τα παρακάτω: Τα δρομολόγια είναι αραιά, στις στάσεις δεν υπάρχουν στέγαστρα και για να φτάσει κανείς στο κέντρο της Αθήνας, πρέπει να αλλάξει τρεις συγκοινωνίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να αποσυρθεί διαφημιστικό σποτ του κ. Ντινόπουλου» (2006-08-12 00:00:00.0)
«Οχι» στα έργα της ΔΕΗ στα Βριλήσσια (2003-12-04 00:00:00.0)
Ο Φ. Αρχιμανδρίτης, υποψήφιος δήμαρχος (2002-06-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2000-06-27 00:00:00.0)
Αν και εκτός δημαρχείου, ήταν μέσα στους αγώνες (1998-04-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση κατά της Σταυρού - Ελευσίνας (1997-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ