Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην ειρηνική συνύπαρξη το μέλλον μας

Αδελφοποίηση των Νομαρχιών Αθήνας - Τάραντα. Παρέμβαση του Σπύρου Χαλβατζή

"Η αδελφοποίηση των δύο νομαρχιών, Αθήνας και Τάραντα, δεν είναι τυχαία, ούτε συγκυριακή. Ερχεται να επικυρώσει και να καταδείξει τη μακρόχρονη, δημιουργική συμβίωση των λαών μας, αλλά και τα επιτεύγματα, που ο ανθρώπινος παράγοντας διαμορφώνει και χρησιμοποιεί σε όφελος της προόδου, της ειρήνης και της φιλίας των λαών".

Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αθήνας" Σπύρος Χαλβατζής,κατά τη διάρκεια της τελετής αδελφοποίησης των Νομαρχιών Αθήνας και Τάραντα Ιταλίας. Ο επικεφαλής της παράταξης υπογράμμισε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε αξίες, όπως ο σεβασμός του ανθρώπου και της ζωής, η πραγματική έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Σημείωσε πως οι αξίες αυτές θα αναπτύσσονται στο βαθμό που θα υπάρχει αλώβητο το ύψιστο αγαθό της ειρήνης και της φιλίας των λαών.

"Σήμερα, συνέχισε, που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα στρατιωτικά σύμφωνα, όπως το ΝΑΤΟ, αλλά και πολιτικοί οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση, επεμβαίνουν ανοιχτά και απροκάλυπτα σε άλλες χώρες, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο να ανατρέψουν αυτές τις αξίες. Σήμερα, που η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μετριέται με το χρήμα. Σήμερα, που ο πολιτισμός υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγιστάνων του πλούτου. Σήμερα, που οι δυνάμεις της συντήρησης και του σκοταδισμού εκμηδενίζουν τα πάντα, για να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα και στόχους, είναι όσο ποτέ αναγκαία αυτή η αδελφοποίηση με την αγωνιστική διάθεση και θέληση των λαών μας και με τον πολιτικό ρόλο των δύο νομαρχιακών συμβουλίων να σταθούν αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση".

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι πολιτιστικές ανταλλαγές και δραστηριότητες, η συνεργασία των δύο νομαρχιών σε κοινωνικά ή άλλα ζητήματα, οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις που βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος, μπορούν να στεριώσουν σε ισότιμες βάσεις και να υπηρετούν το λαό και το αύριο. Επισήμανε ότι χρειάζεται η εδραίωση της συνεργασίας, ενάντια στους πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεργασία των λαών.

"Πιστεύουμε ότι όλοι μας μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε και να αγωνιστούμε, με μοναδικό γνώμονα την ευτυχία των ανθρώπων. Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία σε μια τέτοια κατεύθυνση θα δώσει όλες της τις δυνάμεις", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ