Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ζήτησε χτες από το Συμβούλ

ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ της στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και ειδικότερα των αγροτικών αγώνων και, ταυτόχρονα στην προσπάθεια άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Καρδίτσας του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα που ζητείται στα πλαίσια της επιχείρησης κατατρομοκράτησης των αγωνιζόμενων αγροτών με τις μαζικές διώξεις, δίκες και καταδίκες, εκφράζει η Ενωση Αγραφιώτικων χωριών Νομού Καρδίτσας που εκπροσωπεί 40 κοινότητες (σελίδα 9).

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ συνεχή μέρα συνεχίστηκαν τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς στρατιώτες. Στις χτεσινές "οδομαχίες" που σημειώθηκαν στη Χεβρώνα, στη Δυτική Οχθη του Ιορδάνη, τραυματίστηκαν 17 άτομα, δύο από τα οποία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση (σελίδα 10).

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ζήτησε χτες από το Συμβούλιο Ασφαλείας να διευρύνει τη χρονική διάρκεια της αποστολής της πολυεθνικής δύναμης στην Αλβανία κατά δύο μήνες, προκειμένου να παράσχει τις "υπηρεσίες" της στη διάρκεια και μετά τις εκλογές στα τέλη Ιούνη (σελίδα 11).

"ΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ σήμερα αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν τη ΣΟΦΤΕΞ, τότε η επιχείρηση θα κλείσει" (! ), διαμήνυσε χτες ορθά - κοφτά στους εργαζόμενους της μεγαλύτερης χαρτοποιίας, η υφυπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, κατά τη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του σωματείου (σελίδα 12).

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ φιέστα για τον "κοινωνικό διάλογο" - αυτή τη φορά για το ασφαλιστικό - πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετέχουν πλήθος φορέων εργοδοτών, εργαζομένων, συνταξιουχικών οργανώσεων, επιστημονικών ιδρυμάτων, ακόμα και φοιτητών (σελίδα 13).

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να επιστραφούν από τις τράπεζες χρήματα σε πελάτες τους που τους είχαν χρεώσει τόκους υπερημερίας, είναι μηδαμινές. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, τα οποία σχολίασαν την απόφαση του Α Τμήματος του Αρείου Πάγου - το οποίο με πλειοψηφία (3 - 2) έκρινε ότι είναι παράνομος ο ανατοκισμός των τόκων (σελίδα 17).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ