Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Σήμερα καταλήψεις υπηρεσιών του υπουργείου. Κινητοποιήσεις, αλλά όχι την περίοδο των Γενικών Εξετάσεων, εισηγήθηκαν οι Ομοσπονδίες στους συλλόγους

Με καταλήψεις των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας σήμερα και με 3ωρη στάση εργασίας αύριο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, ενώ τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών τους καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία να μην αποφασίσουν απεργία την περίοδο των Γενικών Εξετάσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΠΟΣΥΠ, ΠΟΔΠ ΑΕΙ και ΠΑΟΔ ΤΕΙ που συνεδρίασαν το τριήμερο, κατέληξαν χτες στην απόφαση "παρά την αντίθετη επιδίωξη της κυβέρνησης", όπως επισημαίνουν, να προτείνουν στους Συλλόγους των εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις πριν και μετά τις Γενικές Εξετάσεις, ενώ αύριο αναμένονται οι αποφάσεις των Συλλόγων. Στο μεταξύ, σήμερα θα γίνουν καταλήψεις των υπηρεσιών του υπουργείου και αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 3ωρη στάσης εργασίας από 11.30 μέχρι 14.30 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Τα ΔΣ των τριών Ομοσπονδιών σε κοινή τους ανακοίνωση καταδικάζουν τις ενέργειες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης που, πέρα των άλλων, έχουν ως στόχο τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζόμενων στο υπουργείο Παιδείας. Τονίζουν ότι σε κανένα αίτημα δεν έλαβαν ικανοποιητικές απαντήσεις, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ζητούν εφάπαξ αμοιβή 420.000 δρχ. για όλους τους εργαζόμενους στη διοίκηση της εκπαίδευσης και όχι κλιμακούμενη αμοιβή 180.000 έως 210.000 σε τμήμα προσωπικού του υπουργείου Παιδείας, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Ζητούν επίσης την εξαίρεση των υπηρεσιών του υπουργείου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προώθηση των νέων οργανισμών και συμμετοχή του κλάδου στα όργανα διοίκησης.

Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας καταγγέλλουν τη στάση των ηγεσιών των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, που, σε όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων αγνόησαν επιδεικτικά το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου και αρνήθηκαν το διάλογο "σε μια περίοδο που έχουν εξαγγείλει σε όλους τους τόνους τον κοινωνικό διάλογο", τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ