Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΗ
Εξάωρη στάση αύριο στα νοσοκομεία

Γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ αύριο στο νοσοκομείο "Σωτηρία", ώρα 11 πμ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς οι γιατροί κάνουν εξάωρη στάση εργασίας (8μμ - 2μμ), μετά από απόφαση της Ενωσής τους (ΕΙΝΑΠ).

Αύριο, επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν Γενική Συνέλευση, ώρα 11 πμ, στο νοσοκομείο "Σωτηρία", για να αποφασίσουν για την παραπέρα στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο έχει συζητηθεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία να ψηφιστεί στα Θερινά Τμήματα της Βουλής. Την Παρασκευή, συγκαλείται και το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για να καθορίσει τη στάση του.

Τα οξυμένα προβλήματα οδηγούν τα νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο σε κινητοποιήσεις:

  • Σήμερα κάνουν πεντάωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 2 μ.μ. ) οι γιατροί του Νοσοκομείου "Μεταξά" και συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψή του.
  • Σε απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα, 23 Ιούνη 1997, οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Οι γιατροί ζητούν την αλλαγή του συστήματος εφημερίας - τώρα εφημερεύει μέρα παρά μέρα - του νοσοκομείου και την άμεση ένταξή του σε μια απ' τις τέσσερις ομάδες νοσοκομείων της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να εφημερεύει κάθε τέσσερις μέρες. Ακόμα ζητούν τη δημοπράτηση των έργων για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μέσα στον Ιούνη, ώστε να αρχίσουν τα έργα τον Ιούλη.
  • Χτες ξεκίνησε η 48ωρη απεργία που κήρυξε ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΙΑΠ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ