Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Σε αποχή από τις εργασίες τους προχώρησαν, από χτες, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί, ακόμα, οι αποδοχές τους, για το πρώτο 15ήμερο του μήνα. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι την ευθύνη, για τη μη πληρωμή τους, φέρει ο δήμαρχος Στ. Λογοθέτης,τον οποίο και καλούν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου, οι εργαζόμενοι εκεί δεν έχουν εισπράξει το 15ήμερό τους και δε γνωρίζουν αν αυτό θα τους καταβληθεί σήμερα ή αύριο. Συνεχίζουν πως "κοντά στα τόσα οφειλόμενα από τη δημοτική αρχή - όπως υπερωρίες του έτους 1996, έξοδα κίνησης 1995 - 1996, εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους αορίστου χρόνου, αναδρομικά εφαρμογής του νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, είδη ρουχισμού, υγιεινής και ασφάλειας - ήρθε να προστεθεί και η μη καταβολή έγκαιρα των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων, όπως προβλέπεται από το νόμο".

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι το φαινόμενο καθυστέρησης στις πληρωμές τους παρουσιάζεται συχνά στο Δήμο Πειραιά, υπογραμμίζουν, όμως, πως είναι ανάγκη η δημοτική αρχή να αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στο δήμο είναι οι περισσότεροι οικογενειάρχες, με τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις.

Τονίζουν ότι την ευθύνη "όλης αυτής της εικόνας, με τις ανακολουθίες, τους εμπαιγμούς και τα λόγια δίχως αντίκρισμα", φέρει, αποκλειστικά, ο δήμαρχος. Τον καλούν, μάλιστα, να στρέψει την προσοχή του στις υποχρεώσεις του δήμου προς τους εργαζομένους του και να ανταποκριθεί σ' αυτές, "αποφεύγοντας επιπλέον περιπέτειες εργαζομένων και δήμου".

Αναφέρουν, τέλος, ότι από χτες, οι εργαζόμενοι στο δήμο απέχουν των εργασιών τους, σύμφωνα με την απόφαση που πήραν στη γενική συνέλευσή τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη πληρωμή τους. Η αποχή θα συνεχιστεί μέχρι να τους καταβληθούν οι αποδοχές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ