Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γ' ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ξεσπιτώνουν ασθενείς και εργαζόμενους

Μ. Κωστόπουλος: Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες της πόλης δεν πρέπει να αφήσουν να περάσουν τέτοια αντικοινωνικά σχέδια

Αντίθετοι με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετεγκατάσταση του Τρίτου Θεραπευτηρίου Αθηνών - που λειτουργεί τα τελευταία δέκα χρόνια στο Περιστέρι - στην περιοχή του Σκαραμαγκά, είναι οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου, αλλά και φορείς της περιοχής. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλο,στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία τους, καθώς μία τέτοια απόφαση ισοδυναμεί ουσιαστικά με κλείσιμο του Θεραπευτηρίου. Μάλιστα, δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν για να παραμείνει το Θεραπευτήριο στο Περιστέρι.

Αν υλοποιηθεί η απόφαση, ο τέταρτος πληθυσμιακά μεγαλύτερος δήμος της χώρας θα υποστεί πλήγμα, αφού το Ιδρυμα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στον βουλευτή του ΚΚΕ ότι η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής - παρότι έχει παλαιότερη ομόφωνη απόφαση να παραμείνει το Θεραπευτήριο στην περιοχή - σήμερα αδιαφορεί, ενώ θα μπορούσε να αναζητήσει και να βρει, έγκαιρα, κατάλληλο χώρο στην περιοχή για τη μετεγκατάσταση του Θεραπευτηρίου.

Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες για την τροπή που πήρε το ζήτημα και στη διοίκηση του Θεραπευτηρίου, η οποία "επέτρεψε να φτάσουν τα πράγματα στο αμήν". Σημείωσαν, δε, ότι το χώρο που στεγάζει σήμερα το Ιδρυμα θέλει να εκμεταλλευτεί γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας, που προσδοκά να βρει έτοιμη πελατεία!

Ο Μ. Κωστόπουλος δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το δίκαιο αυτό αίτημα και υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την αρνητική εξέλιξη στο θέμα. Σημείωσε ότι τέτοια αντικοινωνικά σχέδια δεν μπορούν να περάσουν αν οι εργαζόμενοι στο χώρο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι μαζικοί φορείς, οι κάτοικοι της περιοχής, διαδηλώσουν αγωνιστικά τη θέλησή τους να μείνει στο Περιστέρι το Θεραπευτήριο. "Σε μια τέτοια κατεύθυνση - κατέληξε - θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας".

  • Με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το ξεσπίτωμα των ασθενών και εργαζομένων και υπογραμμίζει ότι η ενέργεια αυτή θα επιβαρύνει και με πρόστιμο την κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με τον Κανονισμό 815 της ΕΟΚ οι εγκαταστάσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ